«За рецептами Миколи Пирогова» – у Вінниці відбулася презентація книги

Презентація книги «За рецептами Миколи Пирогова» відбулася вчора, четвертого вересня у рамках заходу «Пироговський ректро-пікнік» присвяченому 140 річниці з дня смерті хірурга.
 
У виданні представлені матеріали про окреми лікарські засоби і рецептурні прописи, наведені в наукових працях М. Пирогова. Серед лікарських засобів: розторопша плямиста, ялина, мак, блекота, полин, шипшина, лавровишня, беладона, пижмо, туя, ромашка, дуб, аїр, м'ята, валеріана, агарик.

«Мені дуже важливо було зрозуміти Пирогова як людину, як особистість, як того, хто зрозумів силу цієї землі і зміг її використати. Ця книжка і рецепти Пирогова, які увійшли в набір листівок, ще раз доводять, що у нас і навколо нас є усе, щоб бути здоровими. Треба вміти це використовувати і бути вдячними цій землі за те, що вона нам дає», – каже очільниця ГО Клуб подільської кухні Олена Павлова.

Після презентації усі присутні отримали набір листівок з рецептами та примірник книги. Крім того, організатори повідомили, що у День міста буде локація з Миколою Пироговим, де усім бажаючі також зможуть отримати книгу «За рецептами Миколи Пирогова».

Тетяна Мостовик



Переглядів: 2871
Поширень: 0

Останні новини