Фотозони, майстер-класи та зіркові гості. Як Вінниця відсвяткувала своє 658-річчя?

У суботу, 11 вересня, Вінниця святкувала своє День народження. Місто яскраво зустрічало вінничан та гостей міста. Кожна локація, була насичена різномаїттям цікавинок, як для дітей, так і для дорослих.
Розпочалось святкування зі слів привітання міського голови Сергія Моргунова.


Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради.


«Нарешті за останні півтора роки ми змогли зібратися великою вінницькою родиною на день народження нашого міста. Міста, яке ми так любимо, цінуємо і поважаємо. Місто, на яке рівняються і беруть приклад у всіх куточках країни. Ми цікаві інвесторам та туристам. Ми пишаємося Вінницею, і важливо, щоб ми всі її разом любили. За всіма нашими досягненнями – робота людей! За всіма успіхами – зусилля команди! Усі перемоги – це щоденна праця кожного вінничанина! Хочу побажати всім гарного настрою, і щоб кожен день ми були щасливі на нашій рідній вінницькій землі. Зі святом, Вінниця!»

- сказав Сергій Моргунов.


Також до вітального слова долучився Прем'єр-міністр України 2016-2019 років Володимир Гройсман:

«Я безмежно за вами скучив, як усі ви скучили за тим, що ми можемо збиратися та святкувати. Останні півтора роки нам принесли величезні випробування, тому що страшна пандемія прийшла і в наш дім. Як би не було складно – ми вистояли. Але ще не кінець. Хочу усім подякувати - лікарям, вінничанам, і всім, хто в таку складну хвилину об'єднався, щоб подолати цього страшного невидимого ворога. У нас багато попереду викликів, але я певен, що і багато спільних перемог. Для цього ми з вами маємо бути здорові. Хочу сьогодні попросити усіх вас – давайте захистимо себе і своїх близьких, давайте вакцинуємося! Міський голова створив багато місць, де це можливо зробити. І якщо сьогодні ми це зробимо, завтра будемо здорові. А будемо здорові – будемо сильніші. А будемо сильніші – будемо щасливі. Бажаю усім вінничанам міцного здоров'я, успіхів та благополуччя!».


На відкритті свята відбулось нагородження вінничан «За вагомий внесок у розвиток Вінниці». Нагородили вінницьких медиків.
Також із присвоєнням звання Почесного громадянина міста Вінниці привітали директора та художнього керівника Центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок», Народного артиста України, Заслуженого діяча мистецтв України Петра Бойка.
Після відкриття свята на всіх локаціях та концертних майданчиках розпочалось святкування Дня міста.


На Майдані Небесної Сотні проходили різноманітні майстер-класи. Охочі навчались робити глиняні глечики, вишивати та слухати пісні колективів громад великої Вінниці.


Соборна ожила різноманіттям кольорів. Можна було побачити «живі» картини та подивитись як міряються силами спортсмени. Для діток було безліч цікавинок та веселощів.


На Європейські площі лунав академічний міський камерний хор. Та діяла виставка «Пісня води і полум’я».


На Майдані Незалежності, можна було поспілкуватись із «живими» вінницькими натхненниками та послухати симфонічний оркестр.


На площі Ліверпуль ожила справжня хімічна магія. Також була виставка картин та на згадку охочий міг зробити цікаві світлини на фотозонах.


У Центральному парку вінничани та гості міста могли смачненько поїсти, адже там проходить фестиваль вуличної їжі.


Ну і на завершення святкування, вінничан чекав справжній десерт. На площі Василя Стуса зарядили своєю атмосферою запрошені зірки: гурт «Go_А», Артем Пивоваров та гурт «Бумбокс». Також за доброю традицією міський голова Сергій Моргунов привітав батьків, у яких народилися діти в День міста. Разом з очільником міста земляків із поповненням у родинах привітав Володимир Гройсман.
І яскравим завершенням свята, стало яскраве піротехнічне шоу.



Переглядів: 3238
Поширень: 1

Останні новини