У Вінниці 16,5 мільйонів виділять на Нову українську школу

16 вересня під час засідання виконавчого комітету директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко розповіла про готовність закладів освіти Вінницької міської територіальної громади до нового 2021-2022 навчального року. Також вона повідомила, що в цілому по галузі йде активний процес імунізації колективів проти COVID-19.


Про це повідомила Вінницька міська рада

 «Четвертий рік поспіль впроваджується найуспішніша освітня реформа – Нова українська школа. 1 вересня розпочали навчання 4957 першокласників. Нами було придбано безстрокові ліцензії на доступ до мультимедійного контенту «Країна мрій», на що з бюджету територіальної громади виділили 2,2 млн грн. У початкових класах створено сучасний освітній простір, організовано освітній процес за новим змістом та новим державним стандартом та проведено фахову перепідготовку педагогів. Наразі продовжуємо укомплектовувати НУШ необхідними меблями. Незабаром будуть оголошені тендери на закупівлю комп'ютерного обладнання та дидактичні матеріали. На зазначені цілі плануємо спрямувати 16,5 млн. грн., в тому числі за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету - 8,2 млн грн, співфінансування із бюджету Вінницької міської ТГ – 3,5 млн грн, а за рахунок залишку освітньої субвенції додатково на серпневій сесії міськради виділено ще 4,8 млн грн на придбання комп'ютерної техніки та меблів»

 - розповіла директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.


Розвиток інклюзивної освіти залишається пріоритетним у роботі департаменту освіти та закладів освіти. Цього навчального року організовано перебування 228 дітей з особливими освітніми потребами у 29-х закладах загальної середньої та 74 дитини з особливими освітніми потребами у 24-х закладах дошкільної освіти Вінницької міської територіальної громади.

«Щодо вакцинації – потрібно проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу не тільки з працівниками закладів освіти, а й з батьками. Тому що ми всі пам'ятаємо, як минулого року батьки приходили з питанням щодо повернення навчання в режим офлайн. Тому сьогодні батьки також мають свідомо підійти до питання імунізації, щоб навчально-виховний процес проходив в штатному режимі. А керівництво шкіл має продовжити активну роботу по вакцинації в колективах, аби в разі переходу в іншу карантинну зону було забезпечено нормальний навчальний процес»

 - зауважив секретар міської ради Павло Яблонський.



Переглядів: 2513
Поширень: 0

Останні новини