Співпраця Вінниці та Франції: про що говорив Сергій Моргунов із послом Франції?

Сьогодні, 16 вересня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном. Він завітав до містадля того, щоб обговорити напрямки співпраці між Францією та Вінницею.


У 2019 році розпочалась співпраця Вінниці та французького міста Діжон. Тоді делегація з Вінниці відвідала з офіційним візитом французький Діжон. У результаті були напрацьовані напрямки подальшого співробітництва між обома містами.


«Дякую, що завітали до нашого міста, нам дуже приємно. Нам вдалося налагодити співпрацю з компанією BETEN і маємо тісну співпрацю із її президентом Жаном Рошем. Ми налагоджуємо процес децентралізованого співробітництва між містами у чотирьох напрямах. Перший – це створення і функціонування агрохабу на базі Вінницького національного аграрного університету та французьких інститутів, які входять в кластер «VITAGORA»: а саме - «AGRONOV» і Agrosup. Другий напрям співпраці – це створення агрокластеру за участю промислових компаній та агровиробників Вінниці та Вінницької області. Третій напрямок - водопостачання, водовідведення та реконструкція мереж. Для нас це достатньо серйозний виклик, адже інфраструктура радянських часів потребує серйозної модернізації. Саме завдяки Жан Рошу ми змогли побачити, які принципи та технології застосовують у Франції. Четвертий напрямок – це зрошувальні системи сільськогосподарських угідь для збільшення продуктивності та урожайності. Ми також розуміємо усі глобальні виклики по зміні клімату і для нас важливий досвід французької сторони в цьому напрямку»

- зазначив міський голова Сергій Моргунов.


Надзвичайному і Повноважному Послу Франції в Україні Етьєну де Понсену також розповіли, на яких етапах наразі перебуває впровадження усіх компонентів проєкту. Зокрема, щодо створення інноваційного агрохабу на базі Вінницького національного аграрного університету, на облаштування якого передбачена субвенція з міського бюджету.


«Мені приємно сьогодні бути у Вінниці. Ваші результати співпраці вражають і надихають, і я бачу зацікавленість у продовженні цієї співпраці з Діжоном. Ви задоволені першими результатами співпраці, у вас гарні партнерські зв'язки - і це надихає»,

- зауважив Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.


Під час перебування у Вінниці французький дипломат також зустрінеться з представниками обласної влади, Вінницького національного аграрного університету та Донецького національного університету імені Василя Cтуса.



Переглядів: 2807
Поширень: 0

Останні новини