Вінницю всьоме визнали найкомфортнішим містом України. Про що ще говорили на конференції з демократичного врядування?

У Києві триває конференція з демократичного врядування. Під час неї Вінницю вже всьоме назвали найкомфортнішим містом України за результатами щорічного муніципального опитування.

Про це повідомила Вінницька міська рада.


Вінниця отримала найвищі показники по країні у різних напрямках міської інфраструктури – це тротуари і дороги (зведений індекс – по 3,7 бала), збір сміття (3,9 бала), транспортна інфраструктура (індекс 4 бала) та вуличне освітлення (4,2 бала). Також вінничани задоволені екологією – індекс складає 3,5 бала. В гуманітарній сфері у Вінниці найвищі показники в державі в таких сферах, як медицина (із індексом 3,1) дитсадки (3,8), заклади культури (3,7), заклади вищої освіти (індекс 3,8). Випереджає вінницька громада інші міста також в питанні доступу для людей з інвалідністю (індекс складає 3 бала) та у розвитку промисловості (2,9 бала).


Загалом 74% опитаних вінничан зазначили, що справи у Вінниці йдуть у правильному напрямку. Діяльність Вінницької міської ради схвалюють 75% містян. А діяльність міського голови позитивно оцінюють 78% жителів громади.

«Вінниця – найкомфортніше місто України! Всьоме поспіль! Сьогодні оголосили офіційні результати Всеукраїнського муніципального дослідження Міжнародного республіканського інституту (IRI) під час конференції з демократичного врядування. А ще – вінничани вважають, що Вінниця – найкрасивіше і найсучасніше місто в країні. І я з цим погоджуюсь! Ми любимо і цінуємо нашу Вінницю, незважаючи на рейтинги. Дякую за віру в місто і внесок кожного! Вітаю усіх вінничан – відчуваю гордість за рідну Вінницю і наш спільний успіх.»

- написав Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук.


Вінницький міський голова Сергій Моргунов виступав під час панельної дискусії «Міста як акселератори розвитку: схожі проблеми – різні рішення».

«Мені дуже приємно, що за результатами сьомого всеукраїнського муніципального опитування ми знову лідери. Але хочу сказати, що успіх міст в першу чергу залежить і буде залежати від завершення реформи децентралізації. Не буде децентралізації – не буде успіху. На сьогоднішній день, на жаль, є певні тенденції, за якими ми розуміємо, що децентралізація не завершена, у тому числі і у конституційних змінах, щоб поставити останню крапку про дворівневе місцеве самоврядування. І це не є політичне питання, це питання розвитку громад»

 – каже Сергій Моргунов.


Під час панельної дискусії Сергій Моргунов розповів, що очільники українських міст в більшості постійно спілкуються між собою, цікавляться тим, що відбувається в інших громадах, та радяться, як краще діяти у тій чи іншій ситуації.

«Такий обмін досвідом дає можливості для розвитку. Якщо говорити в цілому про результати по всіх 22 показниках, то тут є дві важливих складових. Перша – лідери рейтингу, візьмемо першу десятку, рухаються по всіх напрямках приблизно однаково. Тому що у своїх стратегіях ці команди чітко працюють над вирішенням проблематики по всіх сферах життєдіяльності міста. А той, хто займається скажімо тільки дорогами, звичайно, буде відставати у сферах охорони здоров'я чи освіти. Другий аспект – це рівень взаємодії представницьких органів вади, виконавчих органів і міського голови. Там, де є відповідне представництво, підтримка команди і саме головне – що ці команди стало працюють протягом певного періоду часу, там є стабільна ситуація і перспектива для розвитку» 

– говорить Сергій Моргунов.


Теги: Вінниця

Переглядів: 3051
Поширень: 0

Останні новини