До “Дня інтеркультурності” у Вінниці долучилися лідери учнівського самоврядування

Днями у хабі «Місто змістів» відбувся інтеркультурний захід «Єдність в різноманітті». Його відвідали сорок лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх закладів міста Вінниці. 

Про це повідомила Вінницька міська рада

Проєкт «Єдність в різноманітті» реалізується школою №26 за фінансової підтримки Британської ради, Херсонського фонду «Об'єднання», департаменту освіти Вінницької міської ради, Інституту розвитку міст, Центру розвитку «Пангея ультима». 

Під час панельної дискусії «Інтеркультурність як складова сильної громади» представники влади, громадського сектору, учнівського самоврядування обговорили критерії сильної громади з позиції різних стейкхолдерів: міської влади, ІРМ, молодіжних організацій, молоді, волонтерів і туристів та роль молоді в розвитку інтеркультурності нашої громади. 

«Проєкт «Єдність в різноманітті» спрямований на покращення інтеркультурної комунікації учнів загальноосвітніх закладів та громади міста. Окрім спілкування із волонтерами з Франції, Німеччини, Нідерландів, Туреччини,  молодь знайомилася з представниками національних спільнот, що  проживають у Вінниці, а саме: Грузії, Ізраїлю, Гани. Особливістю проєкту стало створення неймовірно позитивної атмосфери через пізнання особливостей різних країн світу»

- зауважила начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти міської ради Наталія Перекрестенко. 

Організатори заходу зазначають, що подібні проєкти дають можливість молоді нівелювати упередження та стереотипи, сприяють культурному єднанню учасників освітнього процесу та громади міста. 


Теги: Культура

Переглядів: 2844
Поширень: 0

Останні новини