У Вінниці обговорили результати втілення туристичної стратегії

Вчора, 28 вересня, пройшло засідання комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року. 

Про це повідомила Вінницька міська рада.

Кращих у галузі подорожей нагородили з нагоди Всесвітнього дня туризму.

«Попри виклики, які продовжує ставити перед нами пандемія, ми змогли запустити повноцінний туристичний сезон у першій половині травня, і презентувати ряд новинок, – сказав заступник міського голови Андрій Очеретний.  – Це туристичний автобус-кабріолет BusPass, нові гастрородзинки з вишнею у закладах Вінницького стандарту гостинності, нові формати заходів у Національному музеї-садибі М.І. Пирогова, незвичні екскурсії містом та його околицями. Відновилися активності на Території SUN, де пройшло три велелюдних тематичних вікенди. Окремим проривом слід вважати проведення аграрної виставки у Вінниці, яку відвідало понад 12,5 тис. осіб, що спричинило ріст заповненості готелів міста в середньому на 40%.»

Після нагородження про впровадження плану реалізації Стратегії розвитку туризму за перше півріччя 2021 року прозвітував Олександр Вешелені, директор департаменту маркетингу міста та туризму.

«Ми перші, хто крім операційного плану на 3-5 років маємо довгостроковий документ, який консолідує зусилля органів місцевого самоврядування, бізнесу і громади зробити Вінницю центром відпочинкового та ділового туризму Подільського регіону, – говорить Олександр Вешелені. – Сьогодні ми обговорюємо перший проміжний звіт по реалізації туристичної стратегії Вінниці до 2030 року. Розвиток такої складної сфери, як туризм, залежить від дуже багатьох факторів і пошуку спільного бачення між учасниками процесу. До нашого комітету входять представники багатьох департаментів, які включають у свої плани заходи з реалізації туристичної стратегії. Вінницька міська рада стимулює усі ті процеси, які дозволяють запропонувати туристу нові цікаві продукти, якісний сервіс та розвинуту інфраструктуру».

За це півріччя запустили декілька великих туристичних проєктів: «У гостях у Пирогова», «Коцюбинський-style», «Вінницька Єрусалимка», «Вінниця з висот і глибин», «Camino Podolico» та інші. 

У нашому місті активно діє система цифрового просування міста, а також покращується туристична інфраструктура (будівництво громадської вбиральні біля садиби Пирогова, реконструкція парку «Хімік» і приміщення для туристичного хабу)
У Вінниці підвищується якість послуг у сфері гостинності.

Наприкінці засідання учасники обговорювали питання, які необхідно вирішити у майбутньому, та ідеї для покращення туристичної інфраструктури. 


Теги: туризм

Переглядів: 2277
Поширень: 0

Останні новини