До Міжнародного Саміту мерів долучились й вінничани

Міжнародний Саміт мерів 2021 пройшов днями у Києві. Це щорічний захід, який об'єднує визначних міських голів з різних країн світу, бізнес-спільноту, представників міжнародних організацій та освітян. 

Про це повідомила Вінницька міська рада.

Вінницю на саміті представляли начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти міської ради Наталія Перекрестенко та голова Дитячої дорадчої ради Анна Крижанівська,  учениця 11 класу загальноосвітньої школи №16. Вони поділилися успішним досвідом співпраці школярів та міської влади.

Учениця вінницької школи №16 Анна Крижанівська поділилась власним досвідом участі у конкурсі «Бюджет шкільних проєктів». Вона перемогла у конкурсі з ідеєю оновлення простору шкільної їдальні - «CoolFood: територія правильного харчування», про яку ми писали раніше.

«Дуже круто, що наше місто надає такі колосальні можливості для учнів та молоді реалізовувати себе та свої ідеї. Важливо не боятися ініціатив, розвиватися і розвивати своє місто. Пробувати і користуватися такими інструментами»

 - додала Анна Крижанівська.

Начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти міської ради Наталія Перекрестенко додала, що подібні  конкурси є й у інших громадах. Проте Вінниця одне з перших міст, де запровадили таку ініціативу серед школярів.

«Жодне з міст не має такого бюджету конкурсу. У 2021 році він склав 2.5 млн грн. На реалізацію великих проєктів виділено 300 тис грн,  малих - 100 тис. грн»

 - зауважила Наталія Перекрестенко.


Переглядів: 2840
Поширень: 0

Останні новини