Відтепер за проєкти конкурсу “Бюджет громадських ініціатив” можна голосувати за допомогою картки вінничанина

З першого жовтня у Вінниці розпочалось голосування за проєкти конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Раніше проголосувати можна було у пунктах голосування, заповнивши друкований бланк або через всеукраїнську платформу е-DEM «Громадський бюджет-Вінниця». Відтепер проголосувати можна й за допомогою персоніфікованої муніципальної картки вінничанина.

Цьогоріч на  «Бюджет громадських ініціатив» винесено 48 проєктів: 32 великих та 16 малих. Для реалізації на території Вінниці пропонується 25 великих та 11 малих проєктів, а на старостинських округах: 7 – великих та 5 – малих.

«Вінничани можуть підтримати проєкти в пунктах голосування: Прозорих офісах і бібліотеках територіальної громади, заповнивши друковані бланки для голосування. Віддати голос за проєкти можна й через всеукраїнську платформу е-DEM «Громадський бюджет-Вінниця». Також в цьому році проголосувати можна за допомогою персоніфікованої муніципальної картки вінничанина. Голосування можливе через POS-термінали, які розміщені в Прозорих офісах, бібліотеках ВМТГ та приміщенні КП «Вінницякартсервіс»

– каже заступник начальника інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Володимир Хорошев.

Для голосування за допомогою муніципальної картки, у пунктах голосування встановили POS-термінали, а  відповідальні  особи пройшли навчання щодо використання муніципальних карток.

Для того, щоб проголосувати через пост-термінал, потрібно мати при собі персоніфіковану муніципальну картку. Обрати на POS-терміналі номер того проєкту, за який вінничанин бажає віддати свій голос та прикласти до нього картку. Після цього голос буде зараховано та зафіксовано системою.


Проголосувати можна за чотири різні проєкти - два великих та два малих. У голосуванні мають право брати участь жителі ВМТГ віком від 16 років.



Переглядів: 2708
Поширень: 1

Останні новини