Вінницький політех почне співпрацювати з міжнародною ІТ-компанією

Вінниця – одне з міст-лідерів України у ІТ-сфері. Айтішників у Вінниці виховує Вінницький національний технічний університет. 

ВНТУ починає співпрацю з міжнародною IT-компанією GlobalLogic. Це можливість залучити інновації та модернізувати навчальні програми. 

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбук міський голова Сергій Моргунов.

«На мою думку, ІТ-освіта має йти у ногу з реаліями економіки та ринку. Тому настільки важлива синергія закладів освіти, бізнесу та влади. Громада зацікавлена у цьому - і ми працюємо над створенням комфортних умов для професійного зростання молодих програмістів»

– каже Сергій Моргунов.

«Майбутнє ІТ-індустрії — за креативною молоддю, якої у нашому місті вистачає. І ми розраховуємо на їхній внесок в інноваційний розвиток Вінниці 3.0. До речі, за результатами цьогорічного Всеукраїнського муніципального опитування, Вінниця є містом з найбільш сприятливими умовами для успіху молоді»

– зазначив Сергій Моргунов.

На технічних спеціальностях у ВНТУ навчається 4250 студентів. Співпраця університету з GlobalLogic допоможе їм краще зрозуміти специфіку професії та отримати навички, необхідні для роботи з ІТ-проєктами. Також партнерство сприятиме розвитку екосистеми індивідуального розвитку майбутніх технічних спеціалістів.

«Впровадження інновацій в українській технічній освіті — необхідна умова розвитку IT-ринку. Завдяки співпраці з українськими закладами вищої освіти, зокрема із Вінницьким національним технічним університетом, ми зможемо позитивно вплинути на кількісний та якісний показник залученості фахівців-початківців у IT-сферу»

— зазначив координатор університетської програми GlobalLogic в Україні, кандидат технічних наук, доцент Євген Сакало. 

«Наша співпраця передбачає модернізацію навчальних програм у Вінницькому національному технічному університеті. Здобувачі вищої освіти ВНТУ матимуть змогу отримати актуальні практичні навички»

— наголосив ректор ВНТУ Віктор Біліченко. 


Теги: ВНТУ

Переглядів: 2923
Поширень: 0

Останні новини