У Вінницькому театрі імені Миколи Садовського відкрито 85-й театральний сезон

19 вересня, Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М. К. Садовського відкрив свій ювілейний 85-й театральний сезон. Прем’єрою цьогоріч стала сучасна рок-опера «Біла ворона» режисера Тараса Мазура, авторства Юрія Рибчинського та Геннадія Татарченка.

Театральну виставу відвідали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, керівники структурних підрозділів ОДА та Вінницької міської ради. У глядацькій залі, за традицією прем’єри, був аншлаг. Сюжетом рок-опери є історія Жанни д’Арк, яку суспільство спочатку прославило, а потім нещадно засудило.

Вперше рок-опера «Біла ворона» з’явилася в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка в Києві в 1991 році у постановці Сергія Данченка. Через кілька років компанія «Бенюк-Хостікоєв» на базі Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки також у столиці поставила так звану «Білу ворону» №2, яка побувала майже на всіх сценах України, зокрема й на Вінниччині.

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, виступаючи перед присутніми, зауважив: «Кожна людина має своє уявлення про вислів «біла ворона» і про тих, кого ми так називаємо. Це ті люди, які кидають виклик суспільству, які творять і входять в історію. Сьогодні Вінниця попрощалася з такою надзвичайно сильною людиною – Раєю Панасюк, вона назавжди залишиться в наших серцях. Вічна їй пам’ять. Театр – це щось надзвичайне для мистецької столиці України, якою назвали Вінницю. Театр вселяє велику енергію і почуття того, що все життя прекрасне. Ми маємо надзвичайно талановитих молодих акторів. Спільними зусиллями ми оновили театр, але ми повинні розуміти, що все велике твориться руками звичайних людей».

Зі словами подяки обласній владі звернувся директор театру Володимир Лозовський: «До відкриття 85-го театрального сезону  проведена ґрунтовна підготовка. За літній період був оновлений інтер’єр, зокрема, ми замінили паркетну підлогу та обладнання електрощитової шафи, ще навесні ввели в експлуатацію електрокотельню, а влітку завершили монтування системи вентиляції й кондиціонування глядацької зали. Я впевнений, що взимку в театрі буде тепло, затишно й комфортно. Від імені колективу театру дякую голові Вінницької облдержадміністрації Валерію Коровію за допомогу в питаннях матеріально-технічної бази».

Щодо подальшого репертуару театру, то він обіцяє бути багатим на прем’єри: 1 листопада на малій сцені відбудеться перша вистава Олександра Володарського «Селфі із склерозом», яку ставитиме головний режисер – народна артистка України Таїсія Славінська. І традиційно для дітей на Новий рік буде цікавий проект – новорічна казка Андерсена «Русалочка».




Переглядів: 4585
Поширень: 2

Останні новини