Названі три головні правила догляду за шкірою обличчя восени

Перехідний сезон – це завжди стрес для людини. Восени ми відчуваємо нестабільність роботи багатьох систем організму, тому в цей період варто передивитися свій раціон і при наявності дефіцитів, приймати харчові добавки, вітаміни, рекомендовані лікарем. Попередити проблему легше, чим її вирішувати. Саме час зайнятися підготовкою шкіряного покрову до холодної, вітряної, вологої погоди, яка в наших широтах панує аж до самого квітня.

Як осіння погода впливає на якість шкіри
Сухість, чутливість шкіри, тьмяний колір обличчя – це лише частина того, що відбувається із дермою, виснаженою літнім сонцем під впливом постійних перепадів теплого і холодного повітря. Щоб уникнути серйозних подразнень, її потрібно захистити, наситити вітамінами.

Для цього можна використовувати креми для інтенсивного зволоження з маслом виноградної кісточки, додавати інші масла до кремів. Високою ефективністю славиться лляна олія (відновлює природну захисну плівку шкіри, прискорює регенерацію, насичує вітамінами і жирними кислотами). Для додавання в креми, сироватки, краще вибирати не харчову, а косметичну серію масла.

В інтернет-магазині МЕЙКАП добре представлена косметична продукція виробників з Італії, Єгипту, Іспанії, Ізраїлю, Кореї. На сторінці: https://makeup.com.ua/categorys/1275136/ ви знайдете кращі пропозиції лляної олії, яку використовують для масажу обличчя, масок, догляду за сухою дермою (можна наносити на шкіру в чистому вигляді).

Найпоширеніші дерматологічні проблеми під час осіннього загострення:

надмірна сухість, лущення и жорсткість дерми через перепад температури та нестачу вітамінів групи А, Е і В; розширені пори, чорні цятки – влітку активно працюють сальні залози, тому від цього блищить шкіра і цей жир закупорює пори; акне, розацеа (червоні судинні зірочки) – виникають через тривале перебування на сонці, у лазні, сауні та через інші провокуючі фактори; пігментні плями різної форми, розміру, інтенсивності, які є результатом надлишкового вироблення пігменту меланіну.

Попередити появу куперозу, подразнень можна, дотримуючись певних правил догляду. Їх небагато, тому запам’ятати буде легко.

Три правила догляду за шкірою обличчя восени
Очищення

В осінній період сальні залози працюють не так активно, як влітку, тому жорсткий пілінг краще не використовувати. Переходьте на більш м'які і кремові: сироватки, муси, молочко. Людям з сухою шкірою рекомендовано очищати обличчя засобами на масляній основі. Такі масла, як Bielenda Skin Clinic Professional та Terra Mater Hydrophilic Facial Skin Oil, користуються стійким попитом. Вони захищають шкіру від пересушування, оскільки здатні утримувати вологу у шкірі.

Під час процедури очищення покращується кровообіг, що запускає процеси регенерації епідермісу. Він стає більш захищеним від пересихання, а старі клітини замінюються новими, тому шкіра буде виглядати значно молодшою і здоровішою.

Зволоження

Зранку та ввечері, після процедури очищення, потрібно наситити шкіру вологою. Найефективнішим засобом для інтенсивного зволоження є гіалуронова кислота. Також підійдуть креми із цим компонентом. Добре, якщо у складі косметичних продуктів будуть кераміди і ліпіди. Ці інгредієнти запобігають втраті вологи. Вибирайте універсальні, багатокомпонентні продукти, такі, як сироватка Elizavecca Face Care Hell-Pore Control Hyaluronic Acid, що не тільки інтенсивно зволожує, але й запобігає появі пігментації, знижує ризик запалень та має антивікову дію.

Живлення

В прохолодні місяці року шкірі потрібне додаткове живлення. Саме в цей період рекомендоване використання ретинолу – вітаміну А. Процедури починають поступово, застосовуючи продукти з 1% ретинолу, щоб дерма звикла до цього компоненту. Можна користуватися комплексними препаратами, такими, як Dead Sea Collection Retinol – сироватка із ретинолом і мінералами Мертвого моря. Не забувайте також про косметику із SPF. Восени вона також потрібна для захисту шкіри від ультрафіолету.


Переглядів: 4557
Поширень: 2

Останні новини