Акція “Хода за свободу” пройшла у Вінниці

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 18 жовтня, у Вінниці відбулася мовчазна акція “Хода за свободу”. Учасники мовчки пройшли центром міста, задля того, щоб привернути увагу містян до проблеми сучасного рабства.

Про це повідомила Вінницька міська рада.

“Хода за свободу” - мирна акція. Її проводять у всьому світі вже вісім років поспіль, з метою підвищення рівня обізнаності населення щодо цієї проблеми.

«В цей день по всій Європі люди у чорному одязі і з чорними парасольками, вишиковуються в колони і йдуть центрами міст, аби привернути увагу громадськості до цієї великої проблеми. Щоб люди не думали, що торгівля людьми – це щось таке, що від нас далеко. Чорна парасоля символізує захист людей, які потерпають від злочинних дій, пов'язаних з торгівлею людьми»

- зазначила керівниця громадської організації «Прогресивні жінки» Наталія Козлова.

Участь в акції взяли громадські активісти, представники влади та небайдужі містяни. Присутні розгорнули плакати з написами «Протидій торгівлі людьми». Вони пройшли мовчазною ходою головною вулицею міста.

«Для того, щоб зменшити кількість постраждалих, ми постійно проводимо інформаційно-просвітницькі акції. Розповідаємо людям, що потрібно знати, аби не потрапити в шахрайські схеми торгівлі людьми»

 - наголосила керівниця громадської організації «Джерело Надії» Алла Студілко.

Тим, хто постраждав від шахрайських схем торговців людьми, допоможуть у Вінницькому міському центрі соціальних служб, який знаходиться за адресою: вул. Соборна, 50. Телефон: 67-04-60


Теги: акції

Переглядів: 2236
Поширень: 0

Останні новини