6 порад для найкращого еспресо

Деякі речі кращі, коли вони виконвнні вручну: випічка хліба, перемикання передач вручну і, так, приготування еспресо. Заварний еспресо - це просто, і в найближчій кав'ярні ви зможете за лічені хвилини прийти і піти, але приготування домашнього еспресо - це тонкий зв'язок з вашим внутрішнім світом.  Саме в компанії KRUPS знають про цю різницю, і пропонують кавові машини https://krups.ua/products/arabica-latte-black/, які допомогають через смак напою поринути в ці відчуття. Офіційний сайт KRUPS в Україні, гарантує якість і надійність кавоварок і аксесуарів.

Зробити велику порцію еспрессо не так просто, як A, B, C; але за допомогою наступних порад ви зможете пропустити більшу частину болісного навчання бариста. 

Вам дійсно потрібні ваги для кави? Ключ до приготування хорошого еспресо - це сталість. Ви все одно можете приготувати хороший еспресо, незважаючи на кількість кави, але ви нічого не залишите на волю випадку, якщо будете точно знати, скільки ви споживаєте кожного разу. Коли ви робите перше приготування, використовуйте шкалу. 

Молоти чи ні? Якщо ви хочете приготувати найкращий еспресо, найкраще його змолоти безпосередньо перед вживанням. Звичайно, цілком можливо приготувати еспресо з попередньо подрібнених зерен, але пам'ятайте, що ви обмежуєте цим потенціал свого напою. 

Щоб приготувати велику порцію еспресо, потрібні навички і правильне обладнання, але не хвилюйтеся. Ми проведемо вас через весь процес приготування. 

1. Увімкніть і розігрійте кавоварку 

Щоб отримати максимальну віддачу від кавоварки, переконайтеся, що вся машина попередньо нагріта. Для деяких машин це може зайняти до 25 хвилин, тому прогрійте машину заздалегідь! 

Порада.Якщо ви хочете прискорити цей процес, ви можете зробити холостий постріл, просто пропустивши еспресо з порту-фільтра. Якщо направити цей шот прямо в чашку для еспресо, то це ще й попередній нагрів. 

2. Подрібніть зерна 

Налаштуйте кавомолку на дрібний помел, не хвилюйтесь про те, як виглядає «ідеальний» прямо зараз, ми повернемося до цього. 

Помістіть портафільтр на ваги, потім заповніть портфільтр приблизно 20 грамами меленої кави. Рекомендується записати, скільки ви використали, щоб ви могли зберігати сталість. 

3. Утрамбуйте, щоб була рівна поверхня 

Перед трамбуванням необхідно, щоб боби були рівномірно розподілені. Це можна зробити, злегка постукавши рукою по бічній стороні портафільтра або навіть вирівнявши кавову гущу пальцем. 

4. Зробіть свій перший постріл 

Поки ви робите цей постріл, виміряйте, скільки часу буде потрібно, щоб отримати 2 унції (типовий розмір подвійного пострілу). В ідеалі у вас повинно вийти від 20 до 30 секунд на одну порцію. Якщо ви перебуваєте в цьому діапазоні, то технічно все готово, значить, ви приготували еспресо. Сподіваюся, він буде багатим, темним, солодким і чудовим. Але насправді цей перший раз просто встановлює базовий рівень. 

5. Додаткові параметри 

Якщо ви використовуєте машину з манометром, зверніть увагу на досягнутий тиск. Це допоможе вам скорегувати наступне приготування, якщо у вас занадто багато або мало тиску. Хороші кавомашини (наприклад, KRUPS) покажуть вам, наскільки добре (або погано) витягується ваша порція. 

6. Готуйте молоко на пару 

Якщо ви готуєте латте, макиато, кортадо або кортадіто, наступним кроком для вас буде приготування молока на пару. Сподіваюся, в вашу машину вбудована парова трубка. В іншому випадку вам доведеться використовувати окремий відпарювач для молока.


Переглядів: 3614
Поширень: 0

Останні новини