Сила колективного імунітету: у Моршині лише одну людину госпіталізували до лікарні

Курортний Моршин ще навесні взяв участь в експерименті МОЗ з масової вакцинації для вироблення колективного імунітету. Це дало неабиякий результат - станом на 28 жовтня, лише 27 хворих на ковід та одна літня жінка госпіталізована. На фоні лікарень інших міст, де вже не вистачає місця невакцинованим хворим на ковід, у Моршині ситуація значно краща.

Про це повідомляє "Суспільне".

"На сьогодні 27 хворих і з них одна жіночка літня госпіталізована. Серед тої кількості хворих 10 чоловік є вакциновані. Літня жінка була не щеплена. Люди, які не щеплені, важче переносять хворобу, тому бажано, щоб люди щепилися"., - зазначила лікарка Оксана Бариш.

Міський голова Моршина Руслан Ільницький каже, до вакцинації минулого року місто недоотримувало грошей до бюджету. Усі санаторії були закриті:

"Бюджет, оскільки Моршин курортне місто, зорієнтований на курортну діяльність. Тоді бюджет виконувався на 50%. Зараз теж не Бог зна як, все-таки 87% нам дозволило подолати ті кризові явища, які вже були і зараз в санаторії є людей досить багато"., - зазначає Руслан Ільницький.

Наразі в Моршині щепилися майже 75% людей. А до масового поширення штаму Дельта у місті практично не хворіли. Приблизно за 40 кілометрів від Моршина є місто Стебник. На відміну від Моршина, там щепилися від коронавірусу більше 3 % людей.



Переглядів: 2764
Поширень: 0

Останні новини