Столиця посилила карантинні обмеження - школярі сидітимуть вдома

Ситуація із поширенням коронавірусу в Києві стрімко погіршується. Тож місто ухвалило рішення про запровадження посилених карантинних обмежень з понеділка, 1-го листопада.

Що стосується правил, то проводити масові заходи, відвідувати заклади харчування, готелі, установи і заклади соціального захисту, спортзали та фітнес-центри, ЦНАПи, Управління праці та соцзахисту, Управління пенсійного фонду, торгово-розважальні центри можна буде тільки з негативним ПЛР-тестом або COVID-сертифікатом. Діти і підлітки можуть відвідувати торгові центри тільки з батьками, які щеплені або мають негативний ПЛР-тест.

Після канікул, з 1-го листопада, навчальний процес відновиться в дистанційному режимі. В такому режимі школи працюватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації в місті. Це стосується всіх учнів: з 1 до 11 класу. Таке рішення місто ухвалило після консультацій з Міністерством освіти та Міністерством охорони здоров‘я.

Дитячі садочки продовжать працювати, але дотримуючись правил «червоної зони» та за умови вакцинації 100% персоналу закладів.

Громадський транспорт працюватиме, проте їздити в ньому повинні пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт, а вибірково - спеціальні групи правоохоронців.

«Ми запроваджуємо ці суворі обмеження, бо немає інших варіантів. Для того, щоб зберегти здоров’я і життя людей. Щоб не допустити і колапсу медичної системи, яка може не витримати такого напливу хворих. Тому я вкотре звертаюся до всіх: Вакцинуйтеся! Захистіть себе і своїх близьких!», - дописує на своїй сторінці у Фейсбук мер Києва Віталій Кличко.

Ситуація у Вінниці краща, незважаючи на те, що місто потрапило до «помаранчевої» карантинної зони. До того ж, вінничани все активніше долучаються до імунізації, адже розуміють всю важливість цього процесу.


Теги: Київ

Переглядів: 2824
Поширень: 2

Останні новини