Понад 100 тисяч вінничан імунізувалися від ковіду хоча б один раз

Людей, які долучаються до вакцинації від коронавірусної хвороби, дедалі більшає, але ситуація з хворобою вкрай напружена.

У Вінниці кожен четвертий мешканець – вакцинований. Повний курс щеплень пройшли 78 745 містян, це - 26,2 % від дорослого населення громади. Впродовж 28 жовтня вакцинувались 2723 вінничанина. Станом на 29 жовтня у Вінниці зафіксували 125 підтверджених нових випадків коронавірусної хвороби. 

Про це повідомляє міська рада.

«Ситуація дійсно складна. За останню добу у Вінниці зафіксували 125 підтверджених нових випадків коронавірусної хвороби. Семеро людей померли. Вірус не шкодує нікого: ні старих, ні молодих. У стаціонарах міських ковідних лікарень 385 пацієнтів різного віку. Вони здебільшого у важких станах і невакциновані. В реанімаціях нині перебуває 35 хворих. Реанімаційні відділення завантажені на 85%, а стаціонари лікарень – на 70 %», - розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Станом на 29 жовтня Міністерство охорони здоров’я віднесло Вінницьку область до «помаранчевої» карантинної зони. До цього область стабільно лишалася у «жовтій» - зоні. Від 28 жовтня на Вінниччині зафіксовано перевищення нормативного показника госпіталізацій хворих на ковід.

Оминути червону зону може лише вакцинувавшись. Від початку вакцинальної кампанії дві дози антиковідного препарату отримали 78 745 дорослих жителів Вінницької міської територіальної громади. Першу дозу - 101 970 вінничан. Нагадаємо, у Вінниці від COVID-19 можна щепитись щодня. Вакцинують охочих безкоштовно у Центрах вакцинації та пунктах при ЦПМСД. https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3


Переглядів: 2488
Поширень: 0

Останні новини