Натрію хлорид на варті здоров’я та краси

Хлористий натрій – це натрієва сіль соляної кислоти. Вона є головним компонентом такої важливої приправи, як кухонна сіль. Але, крім кулінарії, натрію хлорид широко застосовується в медицині, оскільки має низку важливих властивостей.

Застосування в медицині

У медичній сфері розчини натрію хлориду використовують у різних концентраціях, але найбільш затребуваним є 0,9% – ізотонічний розчин, що має детоксикаційну дію і відновлює водний баланс.

У цій концентрації препарат має осмотичний тиск, аналогічний крові людини, тому швидко виводиться з організму, але на деякий час збільшує об’єм циркулюючої крові. Крім того, він усуває дефіцит натрію в організмі. Завдяки цим характеристикам натрію хлорид ефективний при різних патологічних станах, які супроводжуються великими втратами позаклітинної рідини або обмежують її надходження, зокрема:

значних опіках;

діареї;

блюванні;

диспепсичних порушеннях на тлі отруєння;

холері;

гіпохлоремії та гіпонатріємії, що супроводжуються зневодненням організму.

Медикамент також застосовують при проведенні форсованого діурезу, легеневих, кишкових та шлункових кровотечах, для підтримки об’єму плазми під час хірургічного втручання та після операції.

Натрію хлорид використовують для зволоження перев’язок, промивання ран, носа та очей, оскільки при зовнішньому застосуванні ліки допомагають усунути патогенні мікроорганізми, вивести гній.

Натрієва сіль соляної кислоти є сприятливим інфузійним середовищем, її використовують для розчинення інших препаратів у формі порошків, ліофілізатів, розчинів.

Ізотонічний розчин протипоказаний при індивідуальній гіперчутливості, ризику розвитку набряку мозку або легенів, станах, що супроводжуються гіпергідратацією або підвищеним рівнем натрію.

Застосування в косметології

Натрію хлорид транспортує поживні компоненти, підтримує водно-сольовий баланс, позитивно впливає на роботу нервової системи, виводить з організму шкідливі речовини, бере участь у різних фізіологічних процесах. Ці позитивні властивості використовуються не тільки в медицині, а й у косметології.

Багато жінок самостійно вводять хлористий натрій у домашню косметику, його додають до різних засобів промислового виробництва – шампунів, скрабів, ополіскувачів для ротової порожнини, композицій для стайлінгу, засобів для ванн і навіть декоративної косметики, наприклад, пудри, тональних основ та кремів.

У складі косметичних засобів натрію хлорид виконує низку функцій:

очищає від забруднень;

відлущує шкіру;

вирівнює тон;

підсушує (що важливо у разі надмірної продукції шкірного сала);

знімає запалення;

сприяє загоєнню незначних пошкоджень;

усуває свербіж, зокрема при укусах комах;

посилює захисну функцію шкіри.

Застосування хлористого натрію у косметології безпечне і не має протипоказань.

Де купити препарат?

Аптечна мережа 911 пропонує своїм клієнтам максимально вигідні ціни, оскільки за довгі роки успішної роботи на фармакологічному ринку налагодила співпрацю з більшістю виробників та великих дистриб’юторів лікарських засобів і товарів для здоров’я.

Зареєструвавшись на сайті, кожен може отримати безкоштовну консультацію лікаря, запросити розшифровку рецепта, замовити доставку препаратів додому або в будь-яку філію аптеки. Постійні клієнти стають учасниками бонусної програми, яка дає змогу додатково заощаджувати на наступних покупках.


Переглядів: 5630
Поширень: 2

Останні новини