Як позбутися неприємних запахів у холодильнику

Щоб позбутися неприємних запахів у холодильнику, необхідно регулярно чистити його внутрішній простір. Насправді вирішення такого завдання не менш важливе, ніж підтримання зовнішньої чистоти такого побутового електроустаткування. Рівень забрудненості всередині холодильника має прямий вплив на продукти, що зберігаються в ньому. Неналежне ставлення до чистоти може призвести до погіршення якості вмісту холодильника. Внаслідок проникнення збудників інфекцій продукти зіпсуються, що спричинить серйозні неприємності зі здоров'ям.

І йдеться не лише про банальну діарею, хоч і в ній дуже мало приємного, а про небезпечні захворювання. У занадто «запущених» холодильних шафах можуть з'явитися пліснява та грибок. Щоб не довести свою шафу до такого потворного стану, слід регулярно чистити нутрощі такого пристрою, а не лише дбати про привабливість його зовнішнього вигляду. Якщо катастрофічно не вистачає часу або немає бажання займатися подібними роботами, варто скористатися послугою прибирання квартир від професіоналів. Досвідчені співробітники клінінгової компанії не тільки почистять холодильник і позбавлять вас неприємних запахів з нього, але і виконають безліч інших корисних і неприємних для багатьох людей робіт. Давайте дізнаємося, якими методами фахівці допоможуть видалити небажані «аромати», що розповсюджуються зсередини холодильної шафи.
 

Сморід з холодильника — як швидко та якісно усунути джерело неприємної проблеми?

Насправді запахи всередині холодильника здатні серйозно зіпсувати атмосферу у будинку чи квартирі. Сморід від старих морепродуктів або залишеного на полиці скелета риби має вражаючу стійкість і здатен зберігатися дуже тривалий термін. Такі «аромати» не просто отруюють повітря, а й просочують усі продукти, що знаходяться в холодильнику. Слід визнати, що торт, який смердить тухлою рибою, — це ще те «задоволення».
 

Що в такій ситуації роблять досвідчені фахівці? Насамперед визначають джерело смороду. І, природно, позбавляються його! Складність полягає в тому, що його місцезнаходження може бути будь-де - випромінюючі неприємні запахи продукти можуть розташовуватися:

у ящиках; у морозильній камері; на відкритих полицях; у просторі між полицями; у гумових ущільнювачах.

Однак у будь-якому випадку потрібно знайти джерело поширення запаху і знищити його. Інакше всі старання, чищення та миття будуть просто «сизіфовою працею».

Методи боротьби із запахами з холодильника

Після того, як джерело знайдено та благополучно видалено, слід зайнятися боротьбою безпосередньо з смородом. Не обійтись без використання спеціалізованих засобів.  Головна перевага такої зброї для усунення запахів — цілеспрямована дія на причину їх виникнення. Ось які методи можна застосувати:

Насипати трохи харчової соди по всьому простору всередині холодильника. Сода має здатність вбирати запахи. Потрібно залишити її усередині приблизно на 24 години. Промити "порожнини" шафи водним розчином соди в наступній пропорції - на літр води столова ложка соди.Розмістити на полицях та інших камерах активоване вугілля, яке необхідно попередньо потовкти.  Принцип його дії аналогічний соді. Розмістити на полицях та інших камерах активоване вугілля, яке необхідно попередньо потовкти. Принцип його дії аналогічний соді. Залишити на ніч використані чайні пакетики.  Залишити на ніч використані чайні пакетики. Розсипати рис чи кавову гущу. Протерти внутрішні відділи винним або звичайним оцтом, заздалегідь розчинивши його у воді.

Дана стаття написана фахівцями у сфері чистоти з клінінгової компанії Клінгард.


Переглядів: 2983
Поширень: 0

Останні новини