Бокси з АЗД вже встановили у громадських місцях Вінниці

Шість боксів з автоматичними зовнішніми дефібриляторами (АЗД) вже встановили у громадських місцях Вінниці. Про це повідомляє міська рада. Тепер вони будуть на залізничному вокзалі, двох автовокзалах – Центральному та Західному, а також у «Прозорих офісах» на проспекті Космонавтів, вулиці Замостянській та вулиці Соборній. Реанімаційні пристрої необхідні для надання допомоги людині, в якої зупинилося серце. 

Дефібрилятори встановлюють в рамках проєкту «АЗД рятує життя», який реалізують Фонд громади «Подільська громада» спільно з Громадською організацією «Агенція екстреної медичної допомоги» у партнерстві з Вінницькою міською радою та Вінницьким обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Крім того, проєкт передбачав проведення 12 тренінгових навчань для майже 200 людей з числа цільових груп та охочих вінничан. 

«Сертифікати про проходження курсу з надання домедичної допомоги отримали майже 70% наших працівників. Це головні спеціалісти на рецепції та адміністратори, які проводять прийом громадян. На щастя, нам ще жодного разу не довелося скористатися цим реанімаційним пристроєм. Але у разі необхідності ми готові надати домедичну допомогу»., - розповідає директорка департаменту адміністративних послуг міської ради Ірина Копчук.

Зовнішні дефібрилятори встановили у вестибюлях двох автовокзалів міста – Центральному і Західному. Раніше в екстрених ситуаціях працівники вокзалу здебільшого викликали швидку, то тепер завдяки навчанню можуть і самі надати домедичну допомогу.

«Наші автовокзали стали першими в Україні, де встановили зовнішні дефібрилятори. А от у європейських країнах – це звична практика. Ми ініціативу зі встановлення АЗД сприйняли на «ура», адже розуміємо, що він здатен рятувати життя людей», - каже заступниця начальника Центрального автовокзалу Алла Григоренко.

Дефібрилятор дає чіткі звукові підказки українською мовою, а також має різні режими для проведення серцево-легеневої реанімації для дорослих і дітей.


Переглядів: 3326
Поширень: 1

Останні новини