Матвійчук Яна: як стати успішним підприємцем в Україні

Матвійчук Яна - представниця першого бізнес-ешелону,  засновниця  і власниця відомої не лише у нас в Україні, а й у всьому світі, компанії ARENA CS. Змогла на власному прикладі продемонструвати втілення української мрії, бо маючи на руках всього 300 доларів, заснувала і розвинула власну справу, яка за 14 років виросла в багатомільйонний бізнес.

За час існування компанії ARENA CS було втілено в життя близько 7000 проектів. Зовсім не дивно, що і друзі, й вороги, частенько називають Пані Яну Бізнес Феєю. Яна Матвійчук своїм головним напрямком діяльності вважає організацію заходів в Україні та всебічну  допомогу підприємцям. Яна Матвійчук ведуча ютуб канала Бізнес Арена, який користується великою популярністю серед українців. Найважливішою відзнакою за подоланий 14-річний шлях стало визнання в цьому році видавництвом журналу Woman Яни Матвійчук однією з найавторитетніших жінок України в номінації «Великий бізнес – велика особистість». Розповідь про Яну не буде повною без згадки про її активну участь в соціальному житті. Разом з “Українським Жіночим Фондом” пані Яна Матвійчук допомагає людям, які постраждали від військових дій. Та насамперед, Яна Матвійчук – розумна, енергійна та красива українка, яка не спостерігає за змінами в житті, а бере й сама його змінює.

Матвійчук Яна: біографія, Арена і як прийти до успіху

Івент агенція ARENA CS – була заснована 14 років тому. Спочатку маленька компанія, з кількома працівниками в штаті, сьогодні – лідер на ринку івент послуг в Україні з колективом в 70 співробітників. ARENA CS береться за організацію таких заходів:

корпоративів; бізнес конференції; новорічні  корпоративи; міжнародні конференції; конференц сервіс в Києві і не тільки.

Серед клієнтів компанії – недержавні організації, відомі бренди, міжнародні корпорації. Компанія ARENA CS практикує індивідуальний підхід до будь-якого клієнта і завжди готова надати високоякісний конференц сервіс, в усіх випадках, будь-то корпоратив присвячений першій річниці невеличкої компанії, чи масштабна бізнес конференція.

Найкращим показником успішності є багаторічний досвід агенції. За минулий рік  на території України ARENA CS організувала 1728 корпоративів та конференцій. Головний напрямок діяльності  івент агентства - організація корпоративів та заходів Київ і за його межами, бізнес конференції та інші ділові заходи.

Матвійчук Яна про сталий розвиток підприємця


Як сказала Яна Матвійчук в одному зі своїх інтерв'ю телеканалу: “Будь-який бізнес ніколи не стоїть на місці, він або розвивається і рухається вперед або падає вниз. І його власник зобов'язаний регулярно працювати над своїм власним розвитком.” Для Яни Матвійчук розвиток є незмінною складовою власного життя.  Пані Яна  не просто прочитала,  а детально вивчила  всі відомі існуючі бізнес практиками, а найуспішніші з них використала у власній справі. Два роки свого життя Яна Матвійчук віддала навчанню на EMBA на денні формі навчання. Не полишаючи навчання, дівчина організувала освітній проект Бізнес Арена, що дав змогу українцям отримувати потрібну інформацію про бізнес, вчитись на прикладі успішних  підприємців. Покликання проекту допомога в організації бізнеса з нуля чи розвитку вже існуючого.

Івент агентство, корпоратив і як будувати івент менеджмент

Бізнес пов'язаний з організацією будь-якого заходу, так само як і будь-який інший, вимагає багато сил, часу і грошових вливань. Як можна зрозуміти, що корпоратив вдався? Чи бізнес-конференція в місті Київ пройшла на всі 100%? Показником успіху всіх заходів були, є і будуть позитивні відгуки учасників, задоволення клієнта і майбутні замовлення для івент менеджера. Запорукою досягнення успіху в  бізнесі є здатність не відволікатися на дрібниці, концентруватись на головному і рухатися в заданому напрямку. На думку Яни  Матвійчук саме ці критерії є запорукою успіху власної справи.

Чим ще займається Матвійчук Яна

Яна Матвійчук це: Бізнес Арена, ведуча на бізнес канал ютуб, івент агенція ARENA CS, організація заходів. Вагомий внесок в соціальне життя зробила Яна разом з Українським Жіночим Фондом. Уже два роки діє проект, метою якого є допомога постраждалим від військових дій. Дія проекту охоплює 7-м областей нашої країни.

Основні напрямки дії проекту:

навчання та допомога в організації власної справи; допомога в переміщенні вже існуючого малого бізнесу; впровадження автоматизації в бізнес процеси; допомога в пошуку ідеї для бізнесу; всебічне сприяння в працевлаштуванні демобілізованих військовослужбовців, людей з інвалідністю та вимушених переселенців.

За час існування проекту було виділено гранти на реалізацію 121 бізнес-проекту, на загальну суму  8 млн. 330 тис. грн. Більш того, учасники змогли пройти безкоштовне навчання та отримали підтримку та можливість консультуватися в наставників.

Івент агентство і вплив кризи на його розвиток

Дві найважливіші складові організації робочих процесів в компанії Яни ARENA CS: грамотний підбір персоналу і виважене управління персоналом. Знань, навіть ґрунтовних, про те як відкрити власну справу замало, потрібно усвідомлювати, як вивести свій бізнес на вершину успіху. Важливе значення для цього мають мудрість керівника та досвідчена команда менеджерів. У компанії Яни Матвійчук використовуються сучасні методи управління персоналом. Середній вік співробітників складає 20-25 років, тому підхід до них повинен бути особливим. Основні пункти, на яких вибудовується корпоративна культура, керівництво  і мотивація персоналу:

    Можливість зручного взаємозв'язку в колективі. Усвідомлення кожним співробітником своїх обов'язків. Самостійне прийняття рішень та взяття відповідальності. Статус – чітке розподілення положення та обов’язків кожного співробітника в команді. Максимально чесне ставлення до кожного працівника та справедливий розподіл матеріальної винагороди за успішні результати зробленої роботи.

Матвійчук Яна: ефективність = успішність

З дня заснування і до сьогоднішнього дня, компанія Яни Матвійчук невпинно розвивалась та росла. Сьогодні ARENA CS займає лідируючі позиції в event сфері. Щоб залишитись і далі на висоті, організація заходів завжди має бути на належному рівні.

Як спочатку знайти ідею, втілити її в життя, потім ще й отримати прибуток? Власний бізнес подібний до живого організму, для повноцінного життя якого потрібні сили та увага. Щоб робота мала результат потрібно, щоб бізнес-процеси в компанії були відмінно налагоджені і чітко розраховані.

Матвійчук Яна є синонімом гарної репутації. З огляду на панянку, можна сміливо стверджувати, що для ефективності бізнесу  вкрай важливо своєчасно впроваджувати повну автоматизацію процесів.  Залучення системи СRM  в компанії ARENA CS дозволило збільшити зростання розвитку за рік в два рази. При цьому варто наголосити, що в майбутньому такий бізнес матиме потребу в  значних грошових вкладеннях і сильному складі професійних менеджерів.

Агентство свята, організація заходів – справа не досить складна, але українські реалії не можуть забезпечити сприятливих умов для створення та розвитку такого малого бізнесу. Самі по собі освіта, бізнес книги і тренінги,  допоможуть не завжди, тут потрібне залучення  власного досвіду.

Власник повинен розвивати бізнес, а не гальмувати його

Як ми вже наголошували вище, кожен власник бізнесу повинен невпинно працювати над своїм власним розвитком. Крім цього він мусить мати повний контроль за ефективністю роботи своєї команди. Досвід Яни містить такі моменти, як супротив співробітників. На жаль, деякі працівники після підкорення вершини прагнуть отримати винагороду і відмовляються рухатись далі. Простіше кажучи, це бажання отримувати немалі гроші нічого не роблячи. Але розвиток бізнесу без розвитку співробітників неможливий, тому кожен член команди повинен усвідомлювати важливість власного внеску свого розвитку та професійного зростання в компанії.

Кілька років тому, склалась таки ситуація коли період інтенсивного росту потребував необхідності зростання команди. Саме тоді Яна Матвійчук наразилась на серйозний опір своїх підлеглих. Рішення, прийняте Яною, було досить складним – звільнити велику частину працівників. Проте реалізація цього рішення стала відправною точкою для нових здобутків. Компанія підкорила нові вершини успіху.

Нова мета – 100 інтерв'ю успішних підприємців

З одних напрямків діяльності Матвійчук Яни є допомога молодим українським підприємцям знайти бізнес ідею. Для того, щоб надавати таку допомогу, в першу чергу,  необхідно було розглянути та проаналізувати  найбільш успішні приклади вітчизняних підприємців. Тому й було прийнято рішення започаткувати програму «Бізнес Арена», в форматі якої було спілкування з відомими представниками бізнесу. «Яна Матвійчук ютуб», «Event агентство Київ» і «Яна Матвійчук компромат» - до останнього часу це найбільш часті запити тих користувачів мережі інтернет, яких  цікавить бренд Яна Матвійчук. Тепер, завдяки Бізнес Арені Яни Матвійчук, всі зацікавлені можуть отримати інформацію про те, як створити бізнес з нуля, розвивати його і стати успішним в складних умовах нашої країни.

Всього 4 роки існування подкасту і ведуча Матвійчук Яна встигла запросити до себе в гості та провести інтерв'ю з такими відомими особистостями як Кирило Куницький, Дмитро Потапенко, Геннадій Балашов, Михайло Кухар, Андрій Здесенко, Єлизавета Юрушева і багатьма іншими.

Головне призначення проекту полягає в ідеї надихати та підштовхувати українців до створення власної справи і сприяння розвитку малого та середнього бізнесу в Україні. Яна Матвійчук всеціло допомагає та надає підтримку підприємцям. Це надання актуальної інформація про те, які види бізнесу існують в Україні, як знайти власну ідею, наскільки важливий грамотний пошук працівників, на які умови варто звернути увагу та багато іншого.  Акцентувати увагу на тому, що потрібно багато та наполегливо працювати, не варто, адже кожен розуміє, що без докладених зусиль справа приречена на провал. Кожен з гостей Бізнес Арени ділиться з аудиторією історією власного успіху, своїм прикладом надихає на бізнес ідеї і ділиться секретами перших кроків в бізнесі.

Все навколо змінюється, цього року зміни торкнулись  каналу «Бізнес Арена». Змінився його вигляд, стартувала нова рубрика Breaking News Україна, в рамках якої розповідається про найголовніші новини в області бізнесу та економіки. За нетривалий проміжок часу, рубрика набула великої популярності і на сьогодні вже 69 тис. користувачів підписалися на канал і їх кількість невпинно росте.

Event агентство: Матвійчук Яна розповідає, як зібрати команду для успішного бізнесу

Бізнес ніколи не досягне успіху без роботи досвідченої команди. Беручи дані статистики, івент агентство Яни Матвійчук  організовує  близько 1500 заходів на рік. Серед заходів: конференції, корпоративи, свята та багато іншого. Це може бути масштабний захід дня заснування міста десь на території країни чи проведення дня народження компанії в столиці. Географія надання івент послуг та конференц сервісу  охоплює 75 міст України.

Зрозуміло, що така кількість завдань і процесів потребує максимально злагодженої роботи в компанії і, що найважливіше, пошуку потрібних зацікавлених і небайдужих людей. Секрет успіху івент агентства Києва і не тільки - пошук досвідчених співробітників, правильно побудована корпоративна культура і максимально чіткі та зрозумілі завдання. В компанії Яни Матвійчук пропагандуються наступні цінності: результативність, креативність, свобода та відповідальність.

Весь персонал АРЕНА КС:

самостійно складає графік своєї роботи, швидко приймати рішення, бере на себе повну відповідальність, правильно взаємодіє з іншими працівниками, ефективно виконує свої обов'язки, має право висловити власну позицію та вислуховує думку інших, саме так формується рішення всіх питань.

Робота має приносити задоволення. Щоб потім можна було з гордістю заявити: «Це мій бізнес» або «Я – частина цієї успішної компанії». Коли працівник відчуває почуття кайфу від успішно реалізованого проекту, то 100% робота виконана на найвищому рівні. Тільки в цьому випадку результату буде радіти і замовник.

Креативність – незамінна риса в роботі івент менеджера. Креатив допомагає знаходити рішення на абсолютно любі питання,  сприяє рішенню найскладніших проблем і бізнесі. Саме творчий підхід стоїть за втіленням всіх успішних проектів. Персонал ARENA CS – люди творчі та креативні.

Серед клієнтури ARENA CS агро бізнес України, ІТ компанії, інвестори, політики, відомі особистості, гості з інших країн і просто українські підприємці. Організація заходів завжди має бути на найвищому рівні, бо це показник успішності не тільки певної компанії, але і країни загалом. Саме тому організація свят і заходів є важливим мірилом для показників ефективності не тільки івент сфери, а й бізнесу країни в цілому. Працівники event агентства ARENA CS добре усвідомлюють рівень їхньої відповідальності, тому й до виконання своїх обов'язків підходять з особливою уважністю та пильністю.

Як правильно мотивувати співробітників

Серед корпоративної культури Event агентства ARENA CS забезпечення комфортних умов роботи своїм співробітникам, побудова правильної взаємодії між працівниками і керівництвом, дотримання культури спілкування загалом.

Власниця ARENA CS Матвійчук Яна наголошує на тому, що  персонал її компанії складають молоді, активні та амбіційні люди. Сучасний працівник має особливий світогляд і ставлення до роботи, залучити його до роботи пропонуючи лише гарну зарплатню неможливо. Тому вже в минулому тотальний контроль керівника та строгий графік роботи від 9.00 до 18.00. Компанія ARENA CS пропонує свободу: в графіку, організації свого часу і прийнятті рішень. Такий підхід до виконання службових повноважень підходить далеко не всім. Але ті, хто затримується в компанії і працює, цілком задоволені умовами праці та досягають гарних результатів і стають досвідченими експертами в організація заходів.

Додаткові особливості корпоративної культури ARENA CS:

для спілкування персоналу створена онлайн група, де можна обмінюватися інформацією, дізнаватись новини та ін.; кожний новий працівник проходить 2-тижневу адаптацію під супроводом досвідченого наставника, який відповідає на питання, вчить правилам спілкування в колективі, допомагає. Чітко прописуються завдання, а сама програма закінчується після випробувального терміну; працівники, по успішним результатам роботи, направляються на навчання за кордон; наставництво – це сучасний спосіб керування  співробітниками. Це не деспотичний начальник, а просто більш досвідчений член команди, який навчить чому треба, завжди допоможе і проконсультує по всіх робочих питань; на регулярній основі проводяться зустрічі з кожним співробітником, в результаті яких визначається його поточний психологічний стан, те як він почувається всередині колективу. Все це дає можливість зрозуміти його побоювання або переживання, все те, що стане на заваді ефективній роботі. Зустрічі є показником турботи та уваги до співробітників, це прояв того, що  компанія розвивається. постійні програми з навчання. Один день на тижні відводиться час, впродовж якого співробітники слухають або читають лекції, спілкуються, діляться досвідом та інформацією, розповідають про свої ідеї. Це допомагає стати справжнім експертом в організації свят і заходів; власна бібліотека. Компанія  невпинно розвивається, обов`язок кожного працівника розвиватися теж. Наявність бібліотеки дозволяє підвищувати свій професійний рівень, працювати над розширенням світогляду і бути в курсі новинок літературного світу.

Головна порада підприємців – ефективність і результат

Обов'язок керівника бути попереду своєї компанії. Від того, яка корпоративна культура практикується в компанії напряму залежить успіх бізнесу. Якщо керівник не буде займатися організацією корпоративної культури, то цим мимоволі стануть займатися самі співробітники. Будуть створені і правила взаємин та спілкування в команді та з замовниками. Практика показує, що при такі корпоративні культурі в критичній ситуації подібна компанія просто приречена на крах. Головний обов'язок керівника – правильно організовувати роботу свого персоналу, забезпечити комфортні умовам праці і сприяти тому, щоб робота була максимально результативна та ефективна.

Секрет від Яни: як ефективно використовувати свій час

Вкрай важливо правильно розподіляти свій час. Яна Матвійчук ділиться порадами, що до ефективного використання часу:

Варто займатись тільки тим, що любите. Практично неможливо досягти гарних результатів у справі, яка не по душі. Вчиняйте насамперед дії, які наближають  головну мету всього життя. Плануючи свій час, в першу чергу, враховуйте справи особливої ​​важливості. Для планування корисним буде принцип Паретто 20/80 (більш детально описаний принцип у відповідній літературі). Якщо раптом почуєте про те, що справа надскладна і реалізувати її неможливо, то не зволікайте й мерщій ставайте за роботу. Насамперед робіть тільки те, що необхідно робити просто зараз, не відкладаючи на потім. Беріть і робіть. Делегуйте, розподіляйте роботу між іншими членами команди. Це дозволить зекономити час. Займайтеся креативної роботою, скажіть “НІ” монотонні нудні роботі, її можна доручити своїм підлеглим. Використовуйте свої здобутки в інших областях бізнесу.

Головні завдання в житті будь-якого підприємця за версією Яни:

Особисті:

більше  часу на спілкування з близькими та друзями, улюблена справа, хобі, задоволення від життя, піклування про себе коханого

Ділові:

грамотний пошук досвідчених та професійних працівників, пошук та нарощування  постійної клієнтської бази; не мовчати, а говорити в голос, якщо з'явилась ідея; будувати правильні відносини з бізнес партнерами; налагоджувати гарних контактів зі своїми клієнтами.

Вміння делегувати

В нашій країни ситуація з пошуком розумного менеджера середньої ланки досить складна. Пошук такого персоналу займає багато часу. Досвідчений менеджер знає, що важливим серед його навиків навички роботи в колективі  та здатність делегувати. Співробітники ARENA CS мають можливість навчатися цьому. У майстерності професійного делегування важливо вибудовати між своїми співробітникам стосунки, які засновані на взаємній довірі. Важливо в делегуванні вміння концентруватися і концентрувати увагу інших, вміти брати на себе відповідальність відповідальним і чітко визначати межі цієї самої відповідальності кожного з членів своєї команди. Рішення мають прийматися шляхом обговорення, при якому абсолютно кожен має право висловити власну думку та почує інших. При обговореннях спонтанність, шум недоречні. Кожен член команди має усвідомлювати свої безпосередні обов`язки, брати відповідальність за свої дії та не заважати працювати іншим на їх ділянках роботи.

Як зрозумів?

Для отримання бажаного результату роботи важливо вміти уточнювати, наскільки добре зрозумів вас співробітник, якому ви доручаєте завдання.  В разі невиконання поставленої задачі чи його помилки провина ляже на того, хто делегував. При правильному передачі завдання, чіткому та змістовному формулюванні потрібних вимог ті робота в команді буде комфортною та легкою, що в результаті і дає високі результати. Думка про те, що праця однієї окремої людини не впливає на компанію вкрай хибною. Виконання завдання одним співробітником позначається на результатах цілої команди, а вже від цього і залежить успішність підприємства.

Успішність компанії залежить від ефективності

Матвійчук Яна добре усвідомлює, як запобігти провалу компанії. Адже вона вже давно завоювала репутацію успішного і розумного керівника. Справжній професійний менеджер  постійно розвивається, набирається досвіду і покращує свої лідерські якості. Яна Матвійчук радить керівникові  ігнорувати свої внутрішні егоїстичні прояви, адже начальник, насамперед, повинен вміти допомагати своїм підлеглим, а не заважати їм, демонструючи власний характер.

Важливо при наданні допомоги керівником, робити це так, щоб співробітники почувалися важливими і не мали сумнівів у власній успішності. Грамотний керівник зробить це, не порушуючи тонкої грані між надмірними лестощами та силою переконання. Керівник успішної компанії вміє вибудовувати комунікації в своїй команді і правильно доносить потрібну інформацію. Пам'ятайте, що від точної постановки задачі безпосередньо залежить кінцевий результат роботи.

Сучасні інновації – будьте в тренді

Ми живемо в час активного розвитку інноваційних технологій. Залишились в минулому часи, коли інформація зберігалася на папері, а задачі ставилися усно. На заміну блокнотам та журналам прийшли електронні носії. Автоматизація бізнес процесів в компанії Матвійчук Яна дозволила добитися значного зростання, за рік ріст збільшився в два рази.  Цьому сприяло введення CRM системи, яка дозволила обслуговувати клієнтів швидше та краще. Система допомагає враховувати індивідуальні потреби кожного замовника, підбирати та пропонувати знижки і ефективно налаштовувати маркетингові інструменти. Автоматизовані бізнес процеси дозволяють економити час працівників для виконання інших важливих завдань.

Матвійчук Яна: як залишатися лідером на ринку

Впровадження нових технологій приносить зміни в світ бізнесу. Керівник, якщо прагне залишитись лідером, має також змінюватись. Керівник завжди повинен думати на кілька ходів наперед та бути попереду, адже від цього безпосередньо залежить майбутнє його компанії. Яна Матвійчук рекомендує відстежувати інновації в таких сферах вашого бізнесу:

робота над створенням продуктів компанії, які будуть доповнювати один одного; взаємозв'язок і контакти з іншими; чітка та налагоджена структура активів; нові можливості для отримання прибутку; організація ефективної роботи; нові функціональні можливості продукту компанії; методи просування та презентація продукту; покращення сервісу обслуговування; системи пошуку та залучення клієнтів і варіанти взаємозв'язку з ними.

Матвійчук Яна: як залишатися першим на ринку

Головні напрямки діяльності івент агенції – організація заходів, свят, конференція або корпоратив. Також, сюди відноситься якісний конференц сервіс і сприяння в проведенні бізнес заходів. За 14 років свого існування  ARENA CS не тільки виросла з маленької компанії в величезну корпорацію, сьогодні Арена, агентство свято, лідер на українському ринку в івент сфері.

Яна Матвійчук твердо переконана в тому, що використання сучасних технологій в робочому процесі дозволяє залишатися на перших позиціях. Прикладом можна назвати  додатки для мобільних пристроїв, які полегшують організацію заходів, сприяють залученню всіх учасників заходу, розповсюджують інформацію. Фахівці компанії допомагають підібрати, впровадити  такі програми і зробити їх використання ефективним в самі стислі терміни.

Мобільні додатки можуть виконувати такі функції

реєстрація  всіх учасників; знайомство зі спікерами; донесення інформації до учасників: відправка програми; збір контактних даних; призначення зустрічей; онлайн опитування і дискусії, що дозволяє в майбутньому працювати над помилками і виконувати свою роботу краще; нетворкінг; зворотній зв'язок.

При всіх перевагах, в таких додатках є певний мінус, в них відсутній індивідуальний підхід. Увага організаторів заходів зараз привернута до чат-ботів, які досить активно інтегруються в соціальні мережі і месенджери. Чатбот розвиваються та вчяться, тому вони спілкуватися з учасниками  як повноцінні співрозмовники.

Сучасний чатбот легко виконає слідуючи завдання:

проінформує про події в реальному часі; дасть відповіді на всіх існуючих  мовах; надасть доступу до мережі вай-фай; розповідь про спікерів або експонатах; допоможе з парковкою.

Важливою перевагою використання таких чатбот є відсутність необхідності  установки на смартфон, що економить заряд батареї, та потреби вводити паролі. Вони легко можуть говорити на вашій мові, використовуючи ваш лексикон. Організатори отримують статистику звернень, що допомагає працювати над покращенням  сервісу в майбутньому.

Матвійчук Яна і ARENA CS, єдине ціле, два неподільних понять, які нагадують всім підприємцям-початківцям про те, що домогтися успіху не маючи великого стартового капіталу. Яна Матвійчук наглядний приклад того, що реалізувати та втілити свою мрію можна при любих обставинах, головна умова мати сміливість та бути наполегливим. А ще працювати і ще раз працювати.


Переглядів: 8206
Поширень: 3

Останні новини