Унікальну моно-виставу про життя кобзарів, бандуристів і лірників покажуть в театрі 2 жовтня

Тарас Постніков, заслужений артист України, актор драматичного театру, кобзар, лірник, поет і автор задуму вистави, у якій з точки зору сучасної людини можна буде поглянути на розвиток українських музичних інструментів, формування ліро-епічних традицій нашого краю й осягнути всю трагічну історію українського кобзарства. Вистава «Про що знаю тільки я» – це історія, що пройде перед нашими очима і увіллється в наші вуха.

2 жовтня о 18.30 на сцені Вінницького обласного музично-драматичного театру ми побачимо відомого актора, який також є співаком, поетом, композитором і автором пісень. Він з акторської родини, його батьки (заслужені артисти України Володимир Постніков і Людмила Мамикіна) чимало виходили на вінницьку сцену, сам же він у 1995 році закінчив Вінницьке музичне училище ім. М.Леонтовича по класу флейти і паралельно перший курс акторського відділення. У 1999 р. закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. К. Карпенка-Карого зі спеціальності актор театру і кіно. З тих пір активно знімається у кіно, працює у колективах театру ім. І. Франка, та театральної компанії «Бенюк і Хостікоєв», був солістом популярного гурту «Ніч на Різдво», багато гастролював з концертами.

Як автор слів, композитор та виконавець, професійно володіючи кобзою, голосом, флейтою, лірою та фортепіано, Тарас Постніков створив альбом оригінальних сучасних українських пісень, у яких яскраво відкриває особливості українського національного мелосу, ладів, тембрів, використовуючи такі суто українські інструменти як старосвітська кобза, торбан, бандура, ліра, басоля, цимбали, трембіта та інші у сучасному аранжуванні.

Тарас Постніков був фактично першим, хто у новітній історії України виніс на професійну драматичну сцену справжню українську старосвітську козацьку кобзу. Це сталось, до речі, у рок-опері «Біла Ворона» театральної компанії «Бенюк і Хостікоєв», де він грав роль Менестреля. А під час концертних турів Україною він часто підмічає «як сяють очі людей у залі, коли вони чують звуки кобзи, тоді з’являється якийсь невидимий зв’язок зі своїми героїчними предками, їхнім сильним духом і мудрістю поколінь», – говорить актор і музикант.

 
Кобзарі на початку XXст. З кобзою на сцені театру.

Його музично-драматична моно-вистава-концерт «Про що знаю тільки я» – це яскраве, неординарне дійство, про високі та низинні людські прояви. Глядач побачить персонажів з реального і нереального світів і їх одвічне протистояння. Це емпірична оповідь української душі, спогад про далеке минуле, особисті переживання і пам’ять про тих, хто заповідав нащадкам чисті співзвуччя землі. Драматургом вистави виступила мати Тараса – провідна актриса нашого театру,  педагог, заслужена артистка України Людмила Мамикіна.

«У виставі я виконуватиму, як автентичні пісні у супроводі кобзи та колісної ліри, так і українські пісні з кобзою у сучасному аранжуванні. Однією із моїх цілей є показати, що на старосвітських музичних інструментах чудово можна виконувати також і цілком сучасну, ритмічну, молодіжну музику», – говорить Тарас Постніков.

Вінничани мають шанс побачити цю виставу раніше за киян (в столиці прем’єра відбудеться 30 жовтня у Будинку актора), адже сцена вінницького театру дуже дорога актору і музиканту Тарасу Постнікову. Квитки на прем’єру моно-вистави «Про що знаю тільки я» коштують від 70 до 180 грн. і їх лишилось вже обмаль.

Телефонуйте (097)159-53-19 щоб встигнути побачити виставу про кобзарів і про лірників, про любов, про силу людського духу, про жагу до життя, яке в решті решт перемагає!



Переглядів: 4162
Поширень: 1

Останні новини