Мер міста розповів про успішну співпрацю муніципалітету з дітьми та молоддю

Відбувся онлайн-форум, організований Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), за участі представників громад з усього світу. На ньому нагородили переможців Міжнародної премії ЮНІСЕФ Cities Inspire Awards-2021. 

Мер Вінниці Сергій Моргунов також долучився до форуму, поділився досвідом з іноземними колегами, розповів про успішну співпрацю муніципалітету з дітьми та молоддю, а також запросив відвідати Вінницю.

Щороку у місті проводять конкурси: «Бюджет шкільних проєктів» та конкурс учнівських екологічних ініціатив «Ековектор». Переможці отримують фінансування з бюджету громади на реалізацію своїх ідей. Саме БШП став найкращим у світі прикладом залучення дітей до міського врядування.

«Наше місто має слоган «Місто ідей». І добре, що конкурс «Бюджет шкільних проєктів» став стимулом для різних ідей саме в учнівському середовищі. Школярі відчули свою важливість і відповідальність за власні навчальні заклади. Реалізовано вже 52 такі ініціативи за рахунок бюджету громади», – розповів у відеозверненні під час форуму Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Завдяки цьому конкурсу у 2019 році Вінниця виграла престижну міжнародну премію Child Friendly Cities Inspire Awards серед найбільш дружніх до дітей міст у світі. Вінниця стала першим українським містом, яке удостоїлося цієї почесної нагороди.  Про вінницькі інноваційні проєкти дізнався весь світ.
 

«Для нашої команди важлива співпраця з ЮНІСЕФ та участь в глобальній ініціативі «Громада, дружня до дітей та молоді». Юні вінничани повинні мати комфортні та сприятливі умови для свого розвитку. Разом з молоддю ми втілюємо в життя потрібні зміни. І сподіваємось, що вже цього року Вінниця здобуде офіційний статус «Громади, дружньої до дітей та молоді» від Дитячого фонду ООН», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.


Теги: форуми

Переглядів: 2781
Поширень: 0

Останні новини