Обов'язковій вакцинації для усіх жителів - бути. Австрія встановлює нові правила

Австрія анонсувала запровадження обов’язкової вакцинації від COVID-19 абсолютно всього населення з першого лютого 2022 року. Це може зробити її першою країною Європи, яка пішла на такий крок.

Про це повідомляє Kurier.

Наразі в Австрії повністю щеплених від коронавірусу близько 65% дорослого населення. Це значно більше, ніж в деяких східних країнах-членах ЄС, але менше, ніж у Західній Європі.

"Зараз ми повинні подивитися в очі реальності. Забагато політичних гравців у цій країні виступають проти щеплення. Наслідок цього - перевантажені реанімації і страждання людей", - заявив канцлер Александр Шалленберг.

Федеральний канцлер допустив, що відмова від щеплення буде вважатися адміністративним правопорушенням з відповідним покаранням. Проте для людей, які мають протипоказання до вакцинації - зроблять виняток.

Також Шалленберг додав, що не турбується про те, як Уряд юридично обґрунтує таке рішення про обов'язкову імунізацію та вказав, що вакцинація від віспи теж була обов’язковою.

Підсилюючу дозу щеплення від ковіду рекомендуватимуть робити вже на четвертий місяць після завершення попереднього курсу вакцинації, незалежно від того, якою була перша вакцина.

Населення Австрії складає близько 9 млн, у четвер вперше зареєстрували понад 15 тисяч заражень коронавірусом за добу.


Теги: Австрія

Переглядів: 3659
Поширень: 0

Останні новини