На створення професійно-технічних освітніх центрів Урядом України виділено 100 млн. грн.

Саме такі вимоги часу постали перед сучасним суспільством для розвитку, становлення та надання якісної професійної освіти. Адже, тривалий час інвестиції у дану галузь освіти були обмеженими, що, в свою чергу, призвело до зниження престижу цього напряму в Україні. Однак, вже сьогодні ми маємо розуміти, що здобуття професійно-технічної освіти –це не форма соціального захисту, а насамперед реальна економічна інвестиція в особистість.

Так, за статистичними даними на даний час в Україні лише 20% випускників шкіл продовжують своє навчання в ПТУ, тоді як у Європі ця цифра становить 40%.

Тож, з метою створення нового іміджу професійно-технічної освіти, підвищення кваліфікації робітників у кожному регіоні, а також в рамках продовження реформи системи освіти в Україні Кабінетом Міністрів України змінено підходи до управління системою професійно-технічної освіти, переглянуто принципи її фінансування та запроваджено поняття регіонального замовлення, яке дозволить максимально зблизити вимоги роботодавців та освітні можливості.

На створення професійно-технічних освітніх центрів Урядом України виділено 100 млн. грн. Слід зазначити, що зазначена програма діє з минулого року, а сума збільшилась вдвічі.

З метою реалізації визначеного Урядом напряму у Вінницькій області вживаються максимальні заходи для розвитку професійно – технічної освіти.

На даний час забезпечено функціонування 9 навчально-практичних центрів галузевого спрямування.

Крім того, за кошти Державного Фонду регіонального розвитку у сумі 2800,0 тис. грн., обласного бюджету (375,0 тис. грн.) та кошти спеціального фонду навчального закладу (279,0 тис. грн.) закуплено два оборотних плуга та дискову борону на загальну суму 480,0 тис. грн., два трактори Нью Холланд  на загальну суму 2635,0 тис. грн. для Комаргородського вищого професійного училища.

Слід зауважити, що таку суму на придбання техніки сільськогосподарського призначення виділено вперше, а Вінницька область  поки що єдина, яка її отримала.

В цьому сенсі такі кроки є надзвичайно важливими. Адже вони насамперед дають можливість підвищити якість освіти, сприятимуть модернізації освітнього середовища, залучення до навчання працівників з виробництв та сфери послуг, створюватимуть необхідні навчальні умови для випускників, що, в свою чергу, в подальшому зменшить темпи трудової міграції та підвищить умови праці та гідну заробітну плату українцям.



Переглядів: 1901
Поширень: 0

Останні новини