Заміна та ремонт стартера

Стартер є незамінною деталлю будь-якого транспортного засобу. З його допомогою відбувається запуск двигуна і створюється крутний момент, який згодом переходить у коленвал. Механізм має певний термін служби, а також може деформуватися від тяжких умов експлуатації. Самостійно намагатися усунути несправність явно не варто, ремонт стартера необхідно довірити професіоналам своєї справи. У СТО Альт старі досвідчені фахівці оперативно проведуть планову діагностику вашого авто і складуть покроковий план роботи.

Можливі причини поломки стартера:

Несправність реле Окислення або згоряння контактів Механічна деформація магнітів Поломка пружин та роликів Поломка вилки включення бендикса, знос його втулок Зношування зубців зірочки стартера автомобіля Ушкодження інших вузлів механізму

Симптоми несправності агрегату

Неввімкнення стартера Поява характерного звуку під час запуску двигуна Робота стартера разом із увімкненим двигуном Нестача потужності механізму для запуску машини Холоста робота стартера автомобіля

Порядок проведення діагностики та ремонту/заміни стартера

Як одна з найважливіших частин пристрою запуску всього автомобіля, несправність стартера тягне за собою виведення з нормального режиму роботи решти елементів машини, тому потрібно довірити ремонт та заміну стартера досвідченим майстрам, наприклад, можна звернутися до фахівців автосервісу Altstar.

Причини виникнення цієї проблеми можна розділити на дві великі категорії:

Аварійна поломка (замикання проводів, проблеми з контактами тощо) Зношування певної деталі пристрою

ВАЖЛИВО!

Обстеження якості роботи стартера оптимально проводити до зими, оскільки однією з найпоширеніших причин поломки механізму є підвищене циклічне навантаження при низьких температурних умовах.

Виявлення причини несправності агрегату відбувається так:

    Перед початком роботи проводиться розбір стартера і ретельне очищення всіх його компонентів від забруднень, що накопичилися. Далі наші спеціалісти з автосервісу Альт Стар виявляють причину поломки. У процесі планового обстеження використовують сертифіковане обладнання від перевірених виробників. Після перерахованих вище дій слідує етап узгодження плану, термінів і вартості роботи. У разі недосягнення домовленості майстри акуратно збирають та встановлюють весь механізм назад. Після узгодження плану роботи з клієнтом фахівці приймаються за усунення пошкодження. Фінальним штрихом є монтаж та складання відремонтованого стартера, його перевірка на якість та безвідмовність роботи, встановлення механізму назад в авто.

Висновок

Ремонт або заміна стартера машини - справа відповідальна та комплексна. Для його якісного та грамотного виконання необхідні професійні навички в галузі ремонту та обслуговування елементів автомобілів, через що цю роботу варто довірити кваліфікованим фахівцям.


Переглядів: 4733
Поширень: 2

Останні новини