Дитячий садок в Києві: звичайний чи приватний?

Дитячий садок - це великий крок як для дітей, так і для їхніх батьків. Багато батьків задаються питанням, як вибрати найкращий дитячий садок для своєї дитини та для сім'ї. Вибираючи дитячий садок для своєї дитини, ви можете вибрати або місцеву державну установу, або приватний садок Київ. Це може спантеличити батьків. Але в чому різниця між державними та приватними дитячими садками? 

Переваги державного дитячого садка

Вихователі у державних дитячих садках часто мають високу кваліфікацію. Згідно з дослідженням, працівники державних установ, як правило, більш кваліфіковані, ніж їхні колеги з незалежних закладів, з точки зору освіти та досвіду. Наприклад, у них з більшою ймовірністю буде ступінь спеціаліста і вони будуть пропонувати більше послуг і / або проходити підвищення кваліфікації. У той час як у більшості приватних є відмінні вчителі, в деяких з них немає такого ж ступеня вимог до навчання в дитячому садку, як у більшості державних закладів.

Дитячий склад різноманітніший.

 Хоча це не завжди так, приватна освіта зазвичай недоступна для бідніших учнів, а це означає, що у вашої дитини менше шансів познайомитись з дітьми різного соціально-економічного становища. Якщо ви хочете, щоб ваша дитина знала дітей з різними культурними традиціями, тоді вам найкраще підійде державна школа. Державна школа безкоштовна.При вартості приватних дитячих садків від 3000 доларів на рік багато батьків не можуть дозволити собі приватні дитячі садки. Однокурсники знаходяться по сусідству. Хоча це не завжди так, є ймовірність, що друзі вашої дитини в дитячому садку житимуть у тому ж районі та за кілька хвилин ходьби. Переваги приватного дитячого садка Найменші класи. Багато експертів вважають, що діти з меншою ймовірністю загубляться безладно, якщо вони відвідуватимуть дитячий садок меншого розміру.

Згідно з дослідженням Національного центру статистики освіти, класи у приватних школах, як правило, вдвічі менші, ніж у державних. Багато експертів вважають, що діти з меншою ймовірністю втратяться безладно, якщо вони відвідуватимуть меншу школу, що природним чином сприяє розвитку почуття спільності та приналежності. Найменші класи виховують почуття приналежності та спільності. Найменші розміри класів також дозволяють дітям отримувати більш індивідуальну увагу. Шкільний клімат. Відповідно до NCES (1995), шкільний клімат може суттєво вплинути на якість навчання учнів. Хоча злочинність відбувається як у державних, так і в приватних школах та навколо них. Проте, як повідомляє NCES, «схильність до злочинів чи загроз набагато більш поширена в державних школах». Можливість залишитися там, де ваша дитина ходила до дошкільного закладу.

Багато дошкільних закладів також пропонують програму дитячого садка. Залишаючись у тій же школі для дитячого садка, що і дитина, яка відвідувала дошкільну установу, у деяких дітей можна знизити рівень стресу при вступі до школи.Звичайно, ваша дитина могла потрапити в громадську програму дошкільної освіти, і в цьому випадку це буде спірне питання. Батьківська участь сильна. Приватні школи заохочують, а іноді й вимагають, участь батьків. Батьки учнів приватних шкіл надзвичайно віддані стосункам батько-вчитель-дитина. Можливо, це певною мірою пов'язане з їхніми фінансовими вкладеннями.

Звичайно, при виборі дитячого садка необхідно враховувати потреби та особистість вашої дитини. Відвідайте місцеву державну школу та кілька приватних дитячих садків. Поговоріть з вчителями, а також з кількома батьками, чиї діти «закінчили» програму. Зрештою, батьки повинні зважити всі фактори та вибрати школу, яка, на їхню думку, дасть їхній дитині найкращий старт.


Переглядів: 6587
Поширень: 0

Останні новини