Що буде на День святого Миколая та в новорічну ніч у Вінниці

В програмі «Час змін» на радіо “Місто над Бугом”, запросили до студії директора департаменту культури Максима Філанчука. Де він розповів про підготовку новорічно-різдвяних свят.

Цьогорічні святкування повністю перемістились до Центрального міського парку ім. М. Леонтовича.

“Як раніше анонсувалось, що повністю новорічні свята переносяться до Центрального міського парку ім. М. Леонтовича. У нас там облаштовують казкове “Зимове містечко”, ярмарок, фудкорти, сувенірні зони, красуню ялинку, концертні майданчики ну і цьогоріч з ковзанку та луна-парк”, - розповів Максим Філанчук.

Також були поставлені питання про новинку цього року - ковзанку.

“На сьогодні це сучасна ковзанка. Вони досить популярні у Києві, Львові. І цьогоріч нарешті у Вінниці з'явиться така ковзанка. Вона завбільшки 600 м2, тобто є де розігнатися. Більше того ми пропагуємо сімейний відпочинок, можна приходити цілими родинами. Також для тих хто не вміє кататись на ковзанах будуть інструктори, а хто вміє, може взяти на прокат ковзани за відповідною ціною. А найголовніше, що найкращі селфі будуть саме на ковзанці, тому що вона розташована від входу де школа №2 й аж до новорічної ялинки”, - доповнив Максим Філанчук.

Варто зауважити, до торгівлі допустять лише тих продавців, які матимуть «зелені» ковід-сертифікати.Також це поширюється на відвідувачів, які планують відпочити на ковзанці чи атракціонах. У свою чергу, ті, що не мають сертифікату вакцинації зможуть лише придбати смаколики чи сувеніри на ярмарку. На каток та атракціони їх, на жаль, не пустять.

День святого Миколая

Традиційно на святі буде гарна концертна програма, яка триватиме з 19:00 до 22:00. Імена гостей, організатори поки що залишають в таємниці.

Закриття ялинки відбудеться 14 січня, але заходи в парку (ярмарки та ковзанка) триватимуть до 22-23 січня.

“На превеликий жаль через умови пандемії ми скоротили багато проєктів. Цьогоріч їх буде не так багато, як звикли вінничани”, - додає Максим Філанчук.

Новорічна ніч

У п’ятницю працюватиме ярмарок і ковзанка. О 23 годині організатори пропонують зустрітися на ялинці та вже там зустріти Новий рік. Концертна програма в новорічну ніч триватиме з 23:00 до 01:40. Традиційна дискотека розпочнеться з 2 ночі і триватиме до 4 години.

Онлайн-заходи

Для тих, хто не хоче йти до ялинки чи на каток є можливість долучитися до онлайн-заходів, які проводитимуть на ютуб-каналі та культурному порталі міста.

Як візуально зміниться Вінниця?

На центральних вулицях міста буде яскрава ілюмінація. Що стосується фотозон, то сфотографуватися можна буде на Майдані Незалежності біля водограю “Мушелька”, а також на Європейські площі біля Різдвяного Дідуха.


Теги: Новий рік

Переглядів: 3303
Поширень: 2

Останні новини