Вінничани почали імунізуватися бустерною дозою вакцини від COVID-19

В Україні для усіх вакцинованих віком від 18 років дозволили бустерну дозу вакцини проти коронавірусу.

6-9 місяців після завершення первинного курсу – оптимальний термін для ревакцинації, незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. Бустерну дозу вінничани можуть зробити у будь-якому пункті, де щеплюють проти COVID-19. Про це повідомляє департамент охорони здоров'я ВМР.

«1399 містян вже зробили бустерну дозу від коронавірусу. Отримати її можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації Вінницької міської територіальної громади. Бустерна доза – додатковий захист та можливість якомога менше хвилюватися за своє здоров’я та здоров’я близьких. Адже вона посилює імунну відповідь проти різних штамів коронавірусу. На сьогодні дані свідчать, що ефективність вакцин у запобіганні симптоматичному перебігу COVID-19, зумовленому штамом «Омікрон», значно нижча у порівнянні з штамом «Дельта» і швидко знижується з часом. Бустерна доза дозволяє підвищити ефективність вакцини до 90%, а відтак запобігти госпіталізації через коронавірус», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Лікар додає, що для бустерної дози перевага надається м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.


Теги: вакцина

Переглядів: 2758
Поширень: 0

Останні новини