У Вінниці планують облаштувати ще 11 км веломереж

Розбудова та модернізація велоінфраструктури — це важливий напрямок діяльності #команди_Сергія_ Моргунова.

На сьогодні загальна протяжність веломережі нашого міста становить 88,5 км. Про це повідомляє департамент енергетики, транспорту та зв’язку. «Цього року заплановано облаштувати виділені велодоріжки з обох сторін на вулиці Батозькій. На ділянках по Пирогова та Шепеля (на відрізку від вул. Р. Скалецього до вул. В. Малиновського) - двосторонні смуги з одного боку вулиці. Додатково розглядаються варіанти нанесення розміток для велосмуг на вулицях Винниченка та М.Ващука.», - каже заступник директора департаменту енергетики, транспорту та зв'язку міської ради Андрій Сорокін.

Динамічний розвиток інфраструктури для велосипедистів пов'язаний із тим, що в місті щороку у Вінниці збільшується кількість автомобілів та зростає завантаженість доріг. Шлях вирішення питання мобільності міста не можна реалізувати розвитком виключно автомобільної інфраструктури, тому місцеві органи влади, переймаючи досвід європейських країн, вбачають вирішення цієї проблеми у розбудові велоінфраструктури. Фахівці також надають перевагу влаштуванню велосипедних смуг за рахунок проїжджої частини там, де є надлишкова ширина смуг, відповідно до ДБН 2.3-5:2018.

Нагадуємо, що за підсумками 7-го Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту — IRI Ukraine Вінниця вкотре стала лідером серед українських міст з розвитку велоінфраструктури та екологічності.


Переглядів: 2977
Поширень: 0

Останні новини