У Вінниці очікується погіршення погодних умов

Найближчими днями у Вінниці очікується невеликий сніг та ожеледиця. Стовпчики термометра опустяться вночі до 3-9 градусів морозу, вдень – близько 0. Відтак, комунальні служби готові прибирати місто від снігу та посипати протиожеледною сумішшю дороги і тротуари.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

За прогнозами Вінницького обласного центру з гідрометеорології, сьогодні у Вінниці йтиме невеликий сніг, на дорогах очікується ожеледиця, пориви вітру 5-10 м/с. Температура вночі - 7-9 градусів морозу, вдень – 0 градусів. Найближчими днями у місті буде хмарно з проясненнями. На вихідні температура вдень та вночі коливатиметься від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла, місцями сніг.

Начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський зазначив, що у разі потреби спецтехніка готова розчищати місто та посипати дороги та тротуари протиожеледними матеріалами.

«Оскільки очікується ожеледиця, просимо вінничан без нагальної потреби не виїжджати на власних автомобілях у місто. Вкотре звертаюся до водіїв з проханням: не залишати свої автівки вздовж доріг та дотримуватися дистанції зі спецтехнікою, аби вона могла якісно очистити автошляхи та тротуари від снігу та посипати їх протиожеледною сумішшю», – говорить Вячеслав Хілінський.

Пішоходам під час ожеледиці необхідно бути особливо уважними на проїжджій частині – переходити дорогу лише у визначених місцях на дозволений сигнал світлофора. А людям літнього віку краще без нагальних потреб не виходити з дому.

У департаменті житлового господарства розповіли, що у разі погіршення погодних умов двірники прибиратимуть сніг у дворах багатоповерхівок та посипатимуть доріжки протиожеледними матеріалами. Нагадаємо, що відповідно до Правил благоустрою міста, поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій прибирання мають забезпечити їхні керівники та власники. Виконання Правил контролює Муніципальна варта.


Теги: погода

Переглядів: 2846
Поширень: 0

Останні новини