У Вінниці триває енергетичне обстеження дитячих садочків

У Вінниці завершили енергетичне обстеження ще трьох садочків: №50, 59 та 72. Раніше працівники відділу енергоменеджменту перевірили ДНЗ №74 і 61.

План енергетичного обстеження будівель закладів освіти формується відповідно до обсягів витрат на сплату комунальних послуг, тож спочатку в роботу беруть ті, де обсяги найбільші.

Один з таких - ДНЗ №50 (вул. Острозького, 3). Його передали на баланс департаменту освіти міської ради у 2009 році.

У 2019 році тут замінили інженерні мережі теплопостачання, гарячого та холодного водопостачання, каналізації та встановили індивідуальний тепловий пункт.

Під час проведення дослідження працівники з'ясовують не тільки спроможність зовнішніх конструктивних елементів зберігати тепло, а й перевіряють внутрішні системи централізованого опалення, вентиляційні мережі, параметри мікроклімату в приміщенні та інше. 

За результатами проведеного енергообстеження дитячого садка №50 сформували рекомендації, які допоможуть підвищити рівень енергоефективності:

Утеплити дах та зовнішні стіни із застосуванням системи скріпленої зовнішньої теплоізоляції.  Замінити старі дерев’яні вікна на полівінілхлоридні (ПВХ-вікна) з нормативним опором теплопередачі, а у раніше встановлених ПВХ-вікнах варто замінити існуючі склопакети на двокамерні. Утеплити та теплоізолювати підвал з використанням матеріалів із захистом від вологи.  Провести модернізацію систем опалення.

За сприятливих погодних умов, відділ енергоменеджменту продовжить проводити обстеження. Для того, щоб перевірка була якісною температура зовнішнього повітря повинна бути не нижче -10 градусів Цельсія, а в приміщенні, яке буде обстежуватися — не нижчою +15 градусів.

Крім того, для достовірного вимірювання важливими аспектами є відсутність опадів, прямих сонячних променів, сильних поривів вітру, оскільки вони можуть значно вплинути на якість результатів тепловізійних вимірювань.



Переглядів: 2590
Поширень: 0

Останні новини