Куди піти з дитиною: критерії вибору громадських закладів

Вінниця без бар’єрів повідомляє, що обов’язково потрібно передбачити для батьків у громадських закладах. 

У закладах харчування (кафе, ресторанах):

вхід з рівня тротуару без додаткових бар’єрів або доступний пандус (детальніше про вимоги до пандуса тут: https://cutt.ly/QOQymUL), ширина вхідних дверей до приміщення, у просвіті, не менше ніж 90 см; туалетні кімнати обладнані сповивальним столиком або окремі кімнати для сповивання; дитяче меню (дієтичні страви з натуральних продуктів); наявність столиків з достатнім простором для розміщення поруч дитячого візка.

Додатково:

 дитяче меню надруковане в кольорі, шрифтом не менше 16 розміру, з фото та переліком продуктів, що використані для приготування кожної страви;  не хитка підставна сходинка біля умивальника або понижений умивальник для дитини в туалетній кімнаті;  дитячі крісла для годування;  якщо є фонова музика, вона має бути не голосною, принаймні, в окремих зонах;  наявна дитяча зона або кімната, наявні дитячі іграшки, розфарбовки, інші матеріали для творчості, аніматор для дітей;  наявний простір для грудного годування (окрема кімната зі сповивальним столиком та стільцем або звичайний стіл для відвідувачів, який можна за потреби відгородити ширмою або шторою);  є місце, де можна залишити дитячий візок.

У закладах дозвілля: театри, концертні зали та кінотеатри обов'язково передбачити:

вхід з рівня тротуару без додаткових бар’єрів або доступний пандус, ширина вхідних дверей до приміщення більше 90 см у просвіті; туалетні кімнати обладнані сповивальним столиком або окремі кімнати для сповивання; є місце, де можна залишити дитячий візок.

Додатково:

наявний простір для грудного годування; наявна дитяча зона або кімната, наявні дитячі іграшки, розфарбовки, інші матеріали для творчості, аніматор для дітей; нехитка підставна сходинка біля умивальника або понижений умивальник для дитини в туалетній кімнаті.

Варто зауважити, що пандус - вимушене рішення в разі, якщо інші рішення неможливі чи недоцільні. Навіть правильний пандус чи підйомник є певним психологічним і фізичним бар’єром, адже щоб потрапити до будівлі потрібно докласти зусиль. Найкраще рішення: вхід з рівня тротуару.
​​


Теги: діти

Переглядів: 2637
Поширень: 0

Останні новини