У вінницькому муніципальному будинку на вулиці Бортняка вже встановили вікна

У Вінниці тривають роботи з будівництва муніципального будинку на вулиці Анатолія Бортняка. У багатоповерхівці вже встановили вікна. На другому та третьому поверхах першої секції роблять міжквартирні та міжкімнатні перегородки. До шостого поверху проклали електричну мережу, встановлюють стояки внутрішньої каналізації. У другій секції зробили стяжку підлоги у квартирах та коридорах, утеплюють стіни, розпочинають роботи зі встановлення ліфта. Ввести в експлуатацію будинок планують в цьому році.

У муніципальному будинку на вулиці А. Бортняка один квадратний метр вартує 16 900 грн. І ця ціна за умовами програми залишається незмінною впродовж всього періоду будівництва. При цьому вартість одного квадратного метра у цьому районі становить щонайменше 26 000 грн.

Директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Максим Мартьянов розповів на якому етапі наразі знаходиться будівництво.

«В будинку вже повністю зведені зовнішні стіни першої та другої секції. У першій секції будинку з першого по шостий поверх збудовані перегородки по коридорах загального користування. З другого по сьомий поверх встановили вікна у квартирах. Збудовані парапети на покрівлі будинку. По коридорах загального користування до шостого поверху прокладені електричні мережі. Розпочали роботи по улаштуванню міжквартирних і міжкімнатних перегородок на другому і третьому поверхах. Продовжуються роботи по встановленню стояків внутрішньої каналізації», – каже директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Максим Мартьянов.

Щодо другої секції будинку, то тут завершили будівництво парапетів та вентиляційних шахт на покрівлі. Звели міжквартирні та міжкімнатні перегородки з другого по восьмий поверх. У квартирах встановили вікна, стояки внутрішньої каналізації та водогону. З другого по шостий поверх у квартирах зробили стяжку підлоги. Триває утеплення фасаду зовнішніх стін будинку теплоізоляційними плитами з мінеральної вати. Розпочинаються роботи зі встановлення ліфта.

«Вінничани вважають муніципальне житло оптимальним варіантом поєднання ціни та якості. І за тринадцять років уже 805 вінницьких родин стали мешканцями муніципальних будинків. А це – наші медики, вчителі, атовці, люди з інвалідністю, чорнобильці, багатодітні та молоді сім’ї та інші категорії», – каже Сергій Моргунов.


Переглядів: 2535
Поширень: 0

Останні новини