На базі трьох індустріальних парків Вінниці планують створити 1300 робочих місць

Серед важливих завдань Стратегії розвитку Вінницької міської територіальної громади до 2030 – Стратегії 3.0 та Концепцію інтегрованого розвитку Вінниці-2030 (КІРМ 2030) є розвиток та розбудова індустріальних парків.

На території Вінницької міської територіальної громади розміщено 3 індустріальні парки, що внесені до Реєстру індустріальних (промислових) парків України: Вінницький індустріальний парк (площею 35,7 га), Індустріальний парк «Вінницький кластер холодильного машинобудування» (площею 19,27 га), Індустріальний парк «Вінтер Спорт» (площею 25 га), що є значним здобутком який позитивно характеризує інвестиційну привабливість та сприятиме розвитку громади .

Індустріальні парки це не просто набір підприємств, а нові робочі місця з високими соціальними стандартами, що будуть створені у найближчій перспективі.

Так, згідно з планами вже у 2023 р. на території індустріальних парків буде створено близько 1300 нових робочих місць, що значно покращить ситуацію на ринку праці Вінницької міської територіальної громади та області.

Важливо, що між інвесторами та владою існує відвертий діалог та довіра, що характеризується дотриманням власних зобов’язань. Інвестори будують нові підприємства та створюють робочі місця, а міська влада розбудовує інженерно-транспортну інфраструктуру індустріальних парків.

Про це повідомляє департамент економіки і інвестицій.

Наразі індустріальні парки забезпечені електро-, водо-, газопостачанням. У 2022 році продовжиться будівництво доріг та внутрішніх проїздів, в т.ч. першої в місті бетонної дороги . Будуть проведені роботи з забезпечення каналізування. В свою чергу продовжується будівництво заводу ТОВ «Хед Вінниця» з виготовлення спорядження для зимових видів спорту, а саме: лиж, лижних черевиків, лижних кріплень тощо. Розпочнеться будівництво ТОВ «ТІСІЕС УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТИЦІЇ» заводу з виробництва будівельних матеріалів (TCS блоків).

Вінницькі індустріальні парки це приклад синергії міжнародного бізнесу та місцевого самоврядування на благо громади.


Теги: Вінниця

Переглядів: 3411
Поширень: 0

Останні новини