У День Єднання вінничани продемонстрували свою згуртованість

З нагоди відзначення в Україні Дня єднання сьогодні у Вінниці урочисто підняли Державний прапор України. О десятій годині ранку синьо-жовті стяги замайоріли по усіх обласних центрах України.

Нагадаємо, згідно Указу № 53/2022 про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства, що опублікований 14 лютого на сайті глави держави, в Україні на державному рівні започаткували нове державне свято — День єднання. Його відзначатимуть щороку 16 лютого.

Знаково, що на Замкову гору Вінниці сьогодні прийшла велика кількість вінничан. Поряд з представниками влади, активістами, студентами, військовими стали і пересічні мешканці міської територіальної громади. Майже у кожного в руках була синьо-жовта стрічка. Разом співали Гімн і молитву за мир в Україні. Вінничани активно коментували свою позицію.

«Є дуже чудовий вислів, що корабель не тоне, поки вода навколо нього, він тоне, коли вода в ньому”, - говорить депутат міської ради від ПП «Українська стратегія Гройсмана», заступник голови постійної комісії міської ради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг Олександр Мельник. - Дуже важливо контролювати і власний емоційний настрій і настрої, які є сьогодні в людей в країні. Треба максимально уникати і унеможливлювати те, щоб просто підривали віру в єдність країни. Такі заходи, як сьогодні це чудова можливість об’єднатись спільно і заспівати гімн, висловити свою шану нашій Батьківщині”.

Продемонстрована вінничанами згуртованість є беззаперечноюю.

«Путіну можна подякувати за те, наскільки сильно він згуртував націю, починаючи з 2014 року. Я думаю, що ми сьогодні як ніколи сильні й згуртовані. Сьогодні ми розуміємо, що плече кожного з нас це є протистояння ворогу. Так просто нас вже не зламати. Якщо ми були слабкими в 2014 році, то зараз ми надзвичайно сильні, як нація і об’єднані й згуртовані. Це такі речі, які нікуди не зникають, це залишиться з нами назавжди”, - зазначила депутатка Вінницької міської ради Світлана Куца.

Сьогодні до Вінниці на урочисте підняття прапора приїхали і представники територіальних громад Вінниччини. Щодо політичних партій, то сьогодні найбільш  заявленою за кількістю учасників заходу була політична сила «Українська стратегія Гройсмана».

 Наша сила у єднанні!


Теги: Україна

Переглядів: 2841
Поширень: 0

Останні новини