Вінничанам презентували проєктне бачення реконструкції вулиці Пирогова

У 2022 році заплановано розпочати реконструкцію вулиці Пирогова на ділянці від вул. Скалецького до вул. Маліновського. Наразі триває розробка проєктно-кошторисної документації.

Про це повідомляє Агенція просторового розвитку.

КП "Агенція просторового розвитку" ВМР підготовлено проєктне бачення просторової організації вулиці.

Основні цілі реконструкції:

- безперешкодний рух громадського транспорту по виділених смугах

- висадка нових та збереження існуючих та дерев

- створення безпечних і зручних пішохідних переходів

- оптимізація дорожнього руху і зменшення затримок транспорту

- створення загального враження нової якості міського середовища на в’їзді до центру міста.

Довжина реконструкції вулиці становитиме близько 700 м. Проєктні рішення передбачають організацію виділених смуг для руху громадського транспорту, планується висадка 99 дерев для створення комфортних умов на тротуарах. По вулиці буде продовжено уже існуючу веломережу з вулиць Скалецького, Пирогова, Келецька, та закладено можливості її подальшого розвитку. Зупинки громадського транспорту передбачається розташувати компактніше, це створює можливості для більш зручної пересадки (що закладені у систему електронного квитка) та альтернативи вибору виду транспорту для поїздки. Планується облаштувати 3 нові наземні пішохідні переходи, що підвищує доступність середовища для маломобільних верств населення та створює безпечні умови перетину проїзної частини для усіх учасників руху. З метою зменшення затримок транспорту передбачається створення додаткових смуг руху на перехресті вул. Пирогова та вул. Келецька та реорганізація перехрестя з вул. Блока. При підготовці проєкту було залучено спеціалізовану підрядну організацію для розв'язання задач з оптимізації руху транспорту і пішоходів на основі комп'ютерного моделювання.

Нові покриття тротуарів, висадка дерев, поява велодоріжок та розділової зеленої смуги посередині проїзної частини – такі зміни сформують нову якість міського середовища.



Переглядів: 2781
Поширень: 1

Останні новини