Ігри-шутери: секрети популярності

Серед усього розмаїття відеоігр одним з найбільш популярних жанрів є шутери. Про це свідчить вже хоча б величезна кількість таких забав, і вона невпинно збільшується. У чому ж феномен стрілялки, яка замінила дітям дворові ігри у війну? Про це треба поговорити детальніше.

Причини затребуваності шутерів

Гравцеві треба бути дуже уважним, зосередженим та вміти швидко реагувати на події, які відбуваються на екрані. Від цього напряму залежать успіхи. Але чому ж багато хлопчиків та дорослих чоловіків надають перевагу саме цьому жанру? Можна виокремити такі причини:

Користувач має невідкладно приймати рішення, що привчає людину до того самого у реальному житті. Така потреба додає гравцю відчуття власної вагомості та важливості, бо інколи приємно відчувати, що ти керуєш подіями. Засобами прогресу у стрілялках є різні види зброї. Гравець, що віртуально її тримає, відчуває себе справжнім героєм, учасником важливої події, наприклад масштабної битви. Дух суперництва. Потребу змагатися закладено у нас генетично. Її можна сформувати так: хто змагається та перемагає, той виживає. Шутери ж є безневинним способом воювати та здобувати перемогу над ворогом. Грати в такі ігри досить просто, а робити це можна навіть онлайн, тож не треба нічого купувати, завантажувати та встановлювати. Тому в них з’являється все більше прихильників. Треба лише звикнути до правил керування героєм: використовувати мишку та WASD (4 клавіші клавіатури).
При этом играть в такие игры относительно просто, для этого достаточно вовремя управлять мышью и задействовать WASD (4 клавиши клавиатуры). Шутери часто є іншим намальованим світом, за яким приємно споглядати. Ви можете знаходитися під землею, у космосі, у ері динозаврів та нищити ворогів. Такі забави дозволяють відволіктися від того, що турбує людину, усі реальні проблеми на час гри забуваються. Геймплей дозволяє отримати яскраві емоції, яких часто не вистачає у дійсності.

Ігри дають змогу обрати персонажа, який вам до вподоби, та користуватися неабияким арсеналом. Подобатися можуть також оригінальні сюжетні лінії або чудовий візуал. Тобто цьому жанру є чим здивувати та захопити користувача.

Користь стрілялок для людського мозку

Чи замислювалися ви, що, коли граєте у шутер, це приносить вам користь? Команда вчених з США, Швейцарії та Китаю виявили, що так воно й є. Коли людина бавиться у стрілялку, її мозок тренується так само, як тіло спортсмена під час фізичних навантажень.

У гравця розвивається пам’ять, уважність, швидкість реакцій, точність пильнування об’єкта. Результати дослідження зафіксовано у журналі Communications Biology.

Експеримент полягав у тому, що 25 людей розділили на дві групи. Одна протягом 45 годин грала у екшн-забавку, інша — у спокійну. До випробування та після учасники пройшли декілька тестів на пам’ять та зорове сприйняття. Виявилося, що ті, хто грав у шутери, в кінці отримали кращі результати тестів.

Стрілялки довершуються, розробники створюють динамічні сюжети, роблять графіку реалістичною, а для фанатів старих ігор, створюють піксельні варіації. Популярність шутерів завдяки сучасним технологіям та людській потребі відволіктися від реальних проблем є закономірною. Доступність цього жанру в онлайн-форматі дозволяє кожному у будь-який час безкоштовно побути відважним воїном.


Переглядів: 3330
Поширень: 1

Останні новини