У Вінниці фіксують шалений попит на електромобілі

Вінницькі продавці електрокарів фіксують шалений попит на пропоновану ними продукцію. Щодня мають замовлення. Й зауважують, на одну машину, пригнану з Європи – є одразу 10 покупців. Про це повідомляє Вінниця.info.

«Відколи в Україні, через повномасштабну війну почалась паливна криза, ми практично одразу відчули попит на наші автомобілі. Якщо раніше ми продавали по 5-6 сітікарів за місяць, то тепер замовлення отримуємо щодня. Від 10-х чисел березня. Ще коли купити бензин, чи дизель видавали по 20 літрів», - розповідає Ірина, займається продажем електромобілів у Вінниці.

Нагадаємо, від 19 травня стало відомо, що Уряд призупиняє цінове регулювання на паливному ринку. Очікувані граничні ціни на дизпаливо - 58 гривень за літр, бензин – 52 гривні за літр.

«Люди, які мали бажання, чи планували купувати автомобіль, тепер підрахували, що їм буде вигідніше обирати електрокар. Особливо, якщо їх маршрут здебільшого концентрується містом. Ціна за електромобіль, який має гарну батарею, стан та надійний, варіюється від 10 до 12 тисяч доларів, чи євро. До наступної підзарядки він забезпечить тривалість поїздки на 130-160 кілометрів. Проте, із власного досвіду скажу, на «електриці» ми з родиною їздили мандрувати Європою. І, до слова, у самі Європі нині бум на такі машини. Саме через зростання цін на паливо. Вимушено, але світ переходить на екологічний транспорт», - зауважила пані Ірина.


Переглядів: 2310
Поширень: 1

Останні новини