У Вінниці чергову допомогу від міжнародних організацій передали у Центри з тимчасового розміщення переселенців

Вінниця продовжує піклуватись про дітей, які через війну вимушені були тікати зі своїх рідних домівок і тепер перебувають у нашій громаді. Вони, як ніколи, потребують допомоги та підтримки. 20 травня заклади освіти отримали допомогу від трьох організацій: Міжнародної благодійної організації Medаіr, Міжнародного Комітету "Червоного Хреста" та ЮНІСЕФ.

Черговий вантаж розподілять у 13 Центрів розміщення ВПО. У пакунках є все необхідне для людей, які вимушено покинули свої домівки, а саме: постільна білизна, каструлі, памперси, серветки, електрочайники, розкладачки для сну, ковдри, антисептики, туалетний папір, засоби для миття підлоги, посуду, пральні порошки та найбажаніше для дітей — іграшки та канцелярія.

"Від ЮНІСЕФ ми отримали набори для дітей від 0 до 8 років, в яких є все необхідне для організації гурткової роботи. Ще один пакунок розрахований на 40 дітей шкільного віку та повністю забезпечений всім, що потрібно для навчання. Туди входять: олівці, папір, зошити та маркери. Також в пакунках знаходиться все необхідне для проведення уроків: трикутники, крейда, лінійки та матеріали для виготовлення настінної дошки", - каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

В одному з транзитних Центрів із розміщення ВПО діти заспівали для гостей пісню "Ми за мир", цим самим підтримуючи загальне прагнення дорослих та дітей до перемоги. Після чого, дітки відкривали пакунки з благодійною допомогою від ЮНІСЕФ.

"Мені дуже сподобались подарунки. Тепер у нас є ляльковий театр, кубики та м'ячики для ігор. Я дуже дякую за такий сюрприз, бо багато іграшок залишилось у моєму будинку далеко звідси», - розповідає восьмирічний Вітя з Херсону.

Після отримання пакунків на діток чекав ще один приємний сюрприз. Компанія McDonald's передала у Центри з розміщення ВПО яловичину та соуси, а шкільні кухарі напекли булочок й зробили бургери для малечі, якими їх і пригостили.



Переглядів: 1557
Поширень: 0

Останні новини