У Вінниці затвердили Програму цифрового розвитку на 2018-2022 роки

У місті розпочинається впровадження автоматизованої системи збору оплати за проїзд в громадському транспорті. В наступні роки в залежності від потреб громадян будуть створювати нові електронні сервіси для вінничан. Продовжать встановлювати камери відеоспостереження для підвищення безпеки, до цієї системи в перспективі можуть бути підключені приєднані громади. Про це та інше йдеться у Програмі цифрового розвитку на 2018-2022 роки, яка була затверджена сьогодні під час сесії міської ради.

«Програма цифрового розвитку направлена на підвищення ефективності муніципального управління, доступності цифрових можливостей для громадян, формування безпечного міського середовища на базі сучасних цифрових технологій, впровадження інноваційних ІТ-ініціатив», – розповів директор департаменту інформаційних технологій міської ради Володимир Романенко.

Програмою передбачено влаштування об’єктів відеоспостереження та пристроїв системи «Безпечне місто». Серед іншого, це датчики екологічного моніторингу, підтоплення, задимлення тощо, мікрофони, пристрої детекції (розпізнавання) пострілів, розбиття скла та інших сигналів. Також передбачено підключення до системи «Безпечне місто» інфраструктури територій, громади яких приєднуються до міста Вінниці.

Також у програмі йдеться про впровадження автоматизованої системи збору оплати за проїзд в громадському транспорті в м. Вінниця, проведення автоматизації системи керування дорожнім рухом. В залежності від потреб будуть створюватись зручні та корисні електронні сервіси та інструменти для вінничан. Планується створення офіційного сайту Вінницької міської ради за новим форматом, що відповідатиме сучасним потребам та критеріям. Розвиватиметься напрям відкритих даних, які можна аналізувати, досліджувати та використовувати для суспільно-корисних проектів. Буде приділено увагу підтримці прогресивних ІТ-ініціатив міста.   

«В цьому рішення іде мова про використання інформаційних технологій в управлінні всіма процесами Вінницької міської ради, а також технології Е-врядування, Е-демократії, впровадження системи АСКДР. Одним із яскравих прикладів ефективного  використання новітніх технологій є Ситуаційний центр, робота якого вже показала свій позитивний результат, зокрема, Національна поліція може це підтвердити. У нас є багато ще роботи у цьому напрямку. І програма приймається для того, щоб ми могли їх ефективно вирішувати. Ну і, звичайно, перед нами стоїть завдання впровадження Е-квитка», – сказав міський голова Сергій Моргунов.

Результатом виконання Програми має стати підвищення якості життя у місті завдяки реалізованим цифровим можливостям, покращення моделі муніципального управління, підвищення рівня безпеки громадян та швидкості розкриття правопорушень, оптимізація дорожнього руху та транспортної системи. Також серед очікуваних результатів – забезпечення вінничан новими електронними можливостями, якісними каналами електронного зворотного зв’язку, зростання якості надання послуг завдяки впровадженим сервісам електронного урядування, впровадження інноваційних проектів у місті за ініціативами прогресивних громадян, молоді та організацій. 




Переглядів: 2837
Поширень: 0

Останні новини