Цього року у Вінниці усиновили 10 дітей

30 вересня в Україні відзначають День усиновлення. Родини, які усиновили дітей у Вінниці, напередодні свята отримали від міської ради матеріальну підтримку та солодкі подарунки

Цього року у Вінниці усиновлено 10 дітей. Загалом, працівники служби у справах дітей здійснюють контроль за умовами проживання та виховання 182 усиновлених дітей, які проживають у місті.

«Усиновлювачі – це ті хто взяв в свою родину дитину і від держави отримав тільки те, що отримують родини при народженні дитини і не більше того. В нашому місті 23 дітей живуть у інтернатних закладах і вони із задоволенням жили б у сім’ї. На жаль, поки що не знайшлося родин, які б відкрили для них своє серце», – сказала начальник служби у справах дітей Людмила Шафранська

Надія Сироватко усиновила разом із чоловіком трьох хлопчиків. Це брати Максим, Артем та Миколка. Діти ж кажуть, що їхня мама нова і дуже добра, а ще ні на мить не відходять від неї.

«Ми разом уже два роки. Чоловік служив в АТО, там загинуло його троє друзів. Тому він вирішив всиновити дітей. Коли він повернувся з війни ми це зробили. Коли ми побачили на фото цих трьох хлопчиків, то це була любов з першого погляду. Ми довго за них боролися. Нам зараз дуже весело. Ми їхні треті усиновлювачі, адже в попередніх родинах з дітьми було жорстоке поводження. Ми розуміємо, що дітей потрібно просто любити», – Надія Сироватко.

На офіційному сайті Вінницької міської ради на сторінці служби у справах дітей у розділі «Дитина шукає родину» розміщені світлини дітей, які потребують влаштування до сімейних форм виховання.  

Вінничани та мешканці інших регіонів мають можливість ознайомитись з короткою інформацією про дітей, отримати додаткову інформацію про дітей від працівників служби при  безпосередньому зверненні. На обліку дітей, які можуть бути усиновлені в службі у справах дітей Вінницької міської ради перебуває 56 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Тим, хто бажає усиновити чи взяти на виховання та спільне проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, працівниками служби у справах дітей Вінницької міської ради постійно надаються консультації та допомогу в підготовці необхідних документів. 




Переглядів: 5239
Поширень: 1

Останні новини