Дві тисячі підприємців припинили бізнес: як сплачують податки на Вінниччині в умовах війни

Майже 2 тисячі підприємців на Вінниччині у війну були змушені закрити свій бізнес. Про це повідомила в.о. начальника обласного управління Державної Податкової Служби Оксана Домерат.

Цю цифру перекриває кількість тих, хто почав працювати. Наразі в області 108 тисяч суб'єктів господарювання. Надходжень до місцевого бюджету теж побільшало.

"За перші 5 місяців нашої роботи 2022 року місцевий бюджет, порівняно з відповідним періодом минулого року, доотримав близько 800 мільйонів. Найбільше — з податку фізичних осіб. Це великий позитив. Вдячна, що не дивлячись на фінансову скруту, яка є — платять добровільно податки і підтримують нашу державу", — говорить Оксана Домерат.

Нагадаємо, що підприємці роздрібної торгівлі, виробники й продавці товарів, а також підприємці, в яких є наймані працівники, які належать до І-ІІ групи платників податків, на період воєнного стану мають право не сплачувати єдиний податок. А платники податків ІІІ групи – фізичні особи-підприємці з доходом не більше 10 мільярдів на рік на період воєнного стану сплачують 2% податку від прибутків. Також вони звільняються від сплати податку на додану вартість.



Переглядів: 1989
Поширень: 0

Останні новини