У Вінниці для дітей з Маріуполя організували цікаве дозвілля: атракціони, планетарій, парк-мініатюр та кінотеатр

Вчора, 7 червня, у Вінниці переселенці із Маріуполя провели незабутній, сповнений яскравих вражень день. У Центральному парку імені Миколи Леонтовича діти катались на атракціонах, відвідали екскурсію у планетарії, побували у парку-мініатюр «Міні-Вінниця». Відпочинок для родин-переселенців із дітьми організували та провели за підтримки Вінницької міської ради, відділу молодіжної політики та центру підтримки переселенців «Я-Маріуполь».

 «Ми хочемо організовувати свято для цих дітей. Адже вони бачили смерть, обстріли, руйнування та жахи війни, тому ми вирішили нагадати їм, що вони маленькі діти, які мають право на щасливе дитинство. А ще – навчальний рік діти знову провели в онлайн форматі, тому живе спілкування і для дітей, і для їх батьків дуже актуальне. Я поспілкувалася із десятирічним хлопчиком і запитала у нього чи він боїться кататись на «Орбіті», а він розповів, що йому вже нічого не страшно після того, як вони втікали із-під обстрілів», - розповіла начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

Діти поринули у світ мрій та розважались на різних атракціонах. Також, крім забав, для дітей провели екскурсію у планетарій та парк-мініатюр «Міні-Вінниця», де пройшли майстер-класи з виготовлення патріотичних браслетів, оберегів, кольорових віял. Ці заходи організували представники відділу молодіжної політики, Вінницького міського палацу дітей та юнацтва, а також «VinSmart».

У заходах брали участь діти віком від 5-11 років, які разом зі своїми родинами переїхали з окупованого Маріуполя до Вінниці та знайшли тут захист і підтримку.

«Дійсно, сьогодні потрібно допомогти дітям з Маріуполя, вони всі виїхали зі своїх домівок, покинули своє рідне місто, залишились без своїх друзів та іграшок. Сьогодні – це маленьке повернення до свого безтурботного дитинства, до веселощів і сміху. Дуже важливо, щоб у дітей була посмішка на обличчі та сяяли очі від щастя», - говорить керівник гуманітарно-інформаційного хабу «Я – Маріуполь» Олександр Халявінський.

«Ми з моїм чоловіком та сином надзвичайно задоволені від сьогоднішнього дня. Звісно, ми сумуємо за нашим рідним містом, а особливо мій син сумує за бабусею, дуже шкода, що вона не з нами тут, а там у Маріуполі», – розповіла переселенка з Маріуполя Жанна.

«У нас у Маріуполі ми теж ходили до парку де були атракціони – «Екстрим парк», там було дуже весело проводити час разом із друзями та родиною, на жаль зараз ми вимушені залишити свій дім, своє рідне місто. І зараз наша найбільша мрія – це повернутись додому, туди де було наше мирне життя та щасливі будні й свята», - поділилась своїми враженнями дівчинка Аліна, яка прийшла на захід зі своєю бабусею Мариною.

Діти також переглянули мультфільм у форматі 3D та отримали солодощі. День був насиченим позитивними враженнями, батьки та діти залишились задоволеними та у піднесеному настрої.



Переглядів: 1801
Поширень: 0

Останні новини