Дизайн кафе – плануємо, радимо

Відомо, що до 60% закладів харчування, що тільки-но відкрилися, не доживають до свого першого ювілею. Причина цього – недостатня підготовка, потрібно виконати неймовірну роботу, щоб усе вийшло. Звернути увагу потрібно на все: обробити стиль, купити меблі для кафе та продумати їхнє розташування, декорувати інтер'єр та подбати про дрібниці. Розглянемо докладніше, що бажано врахувати.

Стиль кафе

Саме з цього пункту починається опрацювання дизайну, адже це уособлення усієї ідеї кафе. Він залежить від напряму закладу, виду кухні, розташування та загального задуму. Найбільш актуальними вважаються стилі:

гранж; венеціанський; фантазійний; хай тек; ретро; лофт; національні мотиви; східний; еклектика; етно; фольк; техно; мінімалізм; нанотехнологічний.

Кольорова гама

Колористика має продовжувати загальну концепцію закладу, варто врахувати особливості кожного тону, одні дратівливі, інші заспокійливі. Наприклад, червоний, жовтий та помаранчевий пробуджують апетит. При оформленні дизайнери рекомендують дотримуватися 2-3 основних відтінків. Також за допомогою кольорів можна умовно зонувати простір.

Меблі для кафе

Загалом для облаштування актуально використовувати меблі для кафе різного рівня – стійки та звичайні столи, стільці та м'які крісла чи диванчики. Все, аби кожен міг знайти для себе затишне місце, в якому хотілося б затриматися. За формою та зовнішнім виглядом елементи меблів повинні продовжувати стилістичну лінію. Розраховуючи комплект гарнітура, потрібно розпланувати майбутню розстановку та забезпечити наявність запасних елементів на випадок поломки або збільшення відвідувачів.

Розміщення меблів

Роздумуючи як будуть розташовані меблі беріть звертайте на моменти:

Прийнято, щоб вхідна зона залишалася вільною та була просторою. Столики розставляють на достатній відстані один від одного, щоб відвідувачу не заважали оточуючі і не відволікали проходячи повз них. Стільці для кафе вибирають досить легкі, мобільні, щоб їх можна було спокійно відсунути, переставити, по можливості з високими спинками, якщо біля стійки - спробуйте з низькими. Установка комплектів під кутом звужує лінію огляду, знижують зоровий контакт між відвідувачами, що сидять поруч. Формування прямого ряду зі стільців створює бар'єр від оточуючих, з'являється відчуття, що біля тих, хто сидить за одним столом, нікого немає.

Освітлення

Може стати особливістю ресторану, візуально збільшити простір або додати характер стилю. Освітлення не повинно бути яскравим, краще використовувати теплі трохи приглушені тони. При правильному підборі світла навіть найдешевші столи та стільці для кафе будуть виглядати по-особливому.

Екстер'єр

Від зовнішнього оформлення залежить його відвідуваність. Якщо незрозуміла вивіска, захаращені вхідні двері чи брудне скло від відсутності клієнтів не врятує ні оригінальні страви, ні найкращі меблі для кафе, ні інтер'єр чи обслуговування.


Переглядів: 2232
Поширень: 0

Останні новини