Молодики напідпитку вночі пошкодили ліхтарі на площі Тараса Шевченка у Вінниці

В ніч з 30 вересня на 1 жовтня камери Ситуаційного центру зафіксували, як двоє чоловіків пошкодили декоративні світильники на площі Тараса Шевченка. Молодики поводили себе неадекватно та мали явні ознаки алкогольного сп’яніння. Правоохоронці затримали вандалів на місці події.

Близько чотирьох років тому у Вінниці відкрили після проведення реконструкції оновлену площу Тараса Шевченка, де встановлено пам’ятник Великому Кобзарю. З того часу на цій площі відбуваються різні культурні події, сюди приходять люди вшанувати пам'ять видатного українця, тут відпочивають вінничани та гості міста. Також це місце стало локацією для весільних фото, сюди водять на екскурсії туристів з інших міст. Площа має гарний вигляд і вночі, адже підсвічується декоративними ліхтарями.

Проте трапляються і такі люди, які не шанують праці інших і руйнують створене, в тому числі й для них. Днями молодик напідпитку виліз на пам’ятник Кобзарю, а інший намагався його сфотографувати. Після цього вони вирвали два ліхтарі, вмонтовані в брущатку біля пам’ятника. Загалом молоді люди пошкодили шість декоративних світильників. Після чого їх затримала поліція, яку викликали на місце події працівники Державної служби охорони, побачивши вандалів. 

Один із вандалів виявися уродженцем Сєвєродонецька Луганської області, другий родим із Бершадського району Вінницької області. Обидва чоловіки – повнолітні. За такі правопорушення передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років. Один з них раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.

Першими на місце події за викликом охоронця Краєзнавчого музею приїхали працівники Державної служби охорони, а згодом і слідчо оперативна група. Хронологію подій допомогли з’ясувати камери відеоспостереження Ситуаційного центру. 

«Подія трапилася близько першої ночі. Ліхтарі пошкодили двоє чоловіків віком до 30 років, один із них раніше притягався до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Наразі з’ясовується сума збитків, яку вони завдали. Національною поліцією порушено кримінальне провадження за Ч.2 ст. 296 ККУ», - розповів заступник начальника КП «Муніципальна поліція» Віталій Чигур.




Переглядів: 2658
Поширень: 0

Останні новини