У місті прийняли Програму розвитку та утримання житлово-комунального господарства Вінниці на наступні п’ять років

Мешканці будинків, де створять ОСББ з першого січня 2019 року, можуть обрати два види капітального ремонту. Його профінансують з міського бюджету. Таке рішення ухвалили під час сесії депутати міської ради в рамках нової Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства м. Вінниці на 2019-2024 рр.   

Мешканці новостворених ОСББ можуть визначити самі два капітальних ремонти, які будуть проведені за кошти міського бюджету. Це може бути ремонт покрівлі,  мережі тепло- або водопостачання, каналізацію, сходові клітини тощо. Проте ці ремонти не повинні проводитися всі в один рік. 

«На утримання житлово-комунального господарства передбачається досить багато заходів. Не менше уже зроблено. В рамках реформування житлово-комунального господарства, згідно з рішеннями Кабінету Міністрів і відповідних законів є зміни по створенню ОСББ. Будинки, які були побудовані до 1970 року, ми підтримуємо щодо проведення двох капітальних ремонтів за рахунок міського бюджету, але не протягом одного року. Раніше робили один капітальний ремонт, який обирали мешканці. В даному випадку, враховуючи термін експлуатації житла, було прийнято рішення провести два капітальних ремонти на вибір мешканців у разі створення ОСББ з першого січня 2019 року», - сказав міський голова Сергій Моргунов під час сесії міської ради. 

Наразі у Вінниці зареєстровано 488 ОСББ, до складу яких входить 520 багатоквартирних будинків. Це кожна четверта багатоповерхівка житлового фонду міста.  




Переглядів: 2938
Поширень: 0

Останні новини