Упродовж червня у Вінниці провели майже три десятки туристичних заходів

Протягом червня департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради спільно з Офісом туризму Вінниці й партнерами організували 29 заходів: майстер-класи, театралізовані концертні програми й різноманітні екскурсії. Їхніми учасниками стали понад 600 людей, 56% з яких – внутрішньо переміщені особи.

Цього місяця КП «Офіс туризму Вінниці» презентував кілька новинок сезону у співпраці з вінницькими гідесами: екскурсію «Вінницький дзен», що розкриває секрет гармонії міста, та маршрут «Місто козацької слави» – про Вінницю часів козаччини. Також відбулася прем’єра двох тематичних прогулянок: «Вінниця: подорож у часі» і «Шляхетна Вінниця. Матриця. Початок». Вони розкрили учасникам історію, легенди та повсякдення міста у різні історичні епохи. У червні вінничани та гості міста відвідали також екскурсію «Легенди Вінницької Єрусалимки» і продовження циклу безкоштовних екскурсій «Пізнай Вінницю».

Та сюрпризи на цьому не закінчилися. Музеї Вінниці влаштували наприкінці червня три унікальні заходи нового формату. Першим став проєкт «Тони й напівтони мистецького спадку Ґрохольських» в обласному художньому музеї. Там лунали українські пісні з записів Софії Ґрохольської та авторські композиції Назарія Давидовського й гурту Jazz Atmosphere з Оксаною Славною. У краєзнавчому музеї відбулися театралізовані екскурсії «Тіні (не)забутих предків». А в музеї М. Коцюбинського представили site-specific проєкт «Іntermezzo». Вінницькі актори влаштували в саду класика незабутній перформанс, де читали його новелу під музичний супровід піаніста.

У Міжнародний день захисту дітей Офіс туризму Вінниці розпочав цикл інтерактивних екскурсій «Зірковий шлях», родзинкою якої стала подорож архітектурними перлинами Міні-Вінниці. Наприкінці місяця запустили нову пізнавально-розважальну програму «Космічна мандрівка», яка занурює дітей на три години у світ захопливих пригод вздовж проспекту Космонавтів з конкурсами, фотосесією, майстер-класом і ще багатьма цікавинками. А для малечі з Маріуполя та їхніх батьків провели дві екскурсії «Вінниця починається з мрії» з відвідуванням Музею вінницького трамвая і прогулянкою у яскравому туристичному City Tour трамвайчику.

Через великий попит на кулінарні майстер-класи у травні, департамент маркетингу міста та туризму міської ради організував для дітей-переселенців другу серію цього проєкту. Там малечу вчили готувати хачапурі та вареники з традиційними подільськими начинками. Ці заходи продовжать і у липні, а на додачу - запропонують нові форми активного відпочинку поблизу вінницьких водойм.



Переглядів: 1716
Поширень: 0

Останні новини