Більшість українців підтримують повне повернення території України з Кримом і Донбасом

За даними загальнонаціонального опитування Національного демократичного інституту (НДІ), українці демонстративно не зацікавлені віддавати землю за мир.

Результати опитування показали, що єдиним прийнятним сценарієм припинення війни для українців є повернення Україною території, яку вона контролювала до 2014 року, включно з Донбасом і Кримом. Це підтримують 89% опитаних. Водночас 7% з цим не згодні.

З твердженням, що Україна повертає територію, підконтрольну їй до 2022 року, не включаючи Крим і окремі райони Донецької та Луганської областей Україна не згодні 68%, згодні з цим 26%.

Сценарій, за яким Україна претендує лише на ту територію, яка підконтрольна їй наразі, не підтримує 81% громадян. Підтримують цей варіант 13% опитаних.

Дослідження провели з 2 по 11 травня 2022 року за допомогою методу комп'ютерної системи телефонних опитувань (CATI) серед 2500 респондентів. Опитування репрезентативне лише для дорослого населення, яке зараз проживає в Україні, виключно з територіями, які були непідконтрольні українському уряду до 24 лютого 2022. Середня похибка для національної вибірки не перевищує +/- 3%.



Переглядів: 2251
Поширень: 0

Останні новини