Що можна їсти після встановлення зубних імплантів?

Якщо вам скоро будуть ставити зубний імплантат у клініці Імплант Студіо або ви вже встановили зубні імпланти, вам може бути цікаво, що вам слід їсти, поки йде відновлення після операції. 

Найкращі продукти, які можна їсти після операції з імплантації зубів

Після імплантації зубів варто переходити на споживання м'якої їжі, яку не потрібно багато пережовувати. Першого дня після лікування ви повинні їсти тільки дуже м'яку або рідку їжу. Це допомагає запобігти жування рота або прикушування язика через знеболювальні засоби, що використовувались під час операції. Відразу після операції ми рекомендуємо їсти смузі, йогурт, морозиво, пудинг, яблучне пюре, картопляне пюре, крем-супи та бульйони, а також іншу м'яку/рідку їжу. Потім, приблизно протягом наступного тижня, ви можете перейти до продуктів, які вимагають більш ретельного пережовування, таких як макарони з сиром, млинці, рис, м'який хліб, варені овочі, яйця та макарони.

Через 1-2 тижні ви зможете почати знову додавати до свого раціону жорсткі та жувальні продукти, такі як м'ясо та волокнисті сирі овочі. Однак це залежить від того, як швидко ви одужує. Вам також слід уникати жування стороною рота з імплантатом протягом як мінімум 2 тижнів.

Інші поради щодо загоєння після встановлення імплантату

Хочете швидко відновитись після імплантації? Час загоєння варіюється в залежності від стану людини, але кілька загальних рекомендацій, які допоможуть вам швидше відновитися.

- Не пропускайте прийоми їжі. Особливо в перші кілька днів, коли ви можете відчувати сильний біль або нудоту, ви можете пропустити прийом їжі. Але правильне харчування необхідне для підтримки здоров'я та сили, тому намагайтеся їсти постійно та отримувати достатню кількість їжі щодня.

- Пийте багато води. Підтримка водного балансу допомагає зберегти ваше тіло здоровим і допоможе вам почуватися краще після операції.

- Не займайтеся фізичними вправами протягом кількох днів. Принаймні протягом 2-3 днів ми рекомендуємо уникати вправ або важких фізичних навантажень загалом, таких як переміщення важких ящиків або меблів. Це допоможе звести до мінімуму кровотечу та дискомфорт.

- Подбайте про порожнину рота. Через 24 години після операції полощіть рот солоною водою вранці, після кожного прийому їжі та перед сном. Ви також можете почати чистити зуби, але не чистити безпосередньо місце операції, поки лікар не скаже, що ви можете зробити це.

- Не паліть і не вживайте тютюнові вироби. Куріння та вживання тютюну може погіршити загоєння і навіть призвести до повного відторгнення імплантату.


Переглядів: 6439
Поширень: 5

Останні новини